Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Μουντιάλ 2026: Χάος σε Λονδίνο και Παρίσι μετά την πρόκριση της Γαλλίας

Η νίκη της Γαλλίας με 2-0 επί του Μαρόκου και η πρόκρισή της στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2026 έβγαλε αρκετούς φιλάθλους στους δρόμους, με τους πανηγυρισμούς να μετατρέπονται σε επεισόδια στο Παρίσι, ενώ μεγάλη ένταση σημειώθηκε στο Λονδίνο.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, χιλιάδες φίλαθλοι κατέβηκαν στους δρόμους αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης. Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, σε αρκετές περιοχές σημειώθηκαν εστίες έντασης, με φωτιές, βανδαλισμούς, ζημιές σε οχήματα και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι γαλλικές αρχές βρίσκονταν σε επιφυλακή, έχοντας τοποθετήσει περισσότερους από 20.000 αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων περίπου 8.000 στο Παρίσι, προκειμένου να αποτραπούν εκτεταμένα επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα, όπως τότε στον τελικό του Champions League, όταν οι οπαδοί της Παρί είχαν δημιουργήσει στιγμές χάους.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και στο Λονδίνο, όπου εκατοντάδες Μαροκινοί φίλαθλοι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις μετά τον αποκλεισμό της χώρας τους. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ