Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανέτρεψε την Αναντολού Εφές η Φενέρ

Η Φενέρ επικράτησε 60-59 της Αναντολού Εφές και έκανε το 1-0 στα ημιτελικά του τουρκικού πρωταθλήματος.

Σε ένα κακό παιχνίδι, οι γηπεδούχοι ήταν τραγικοί για τρία δεκάλεπτα με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την σκυτάλη στο τέταρτο και χάνουν ένα παιχνίδι που έμοιαζε δικό τους.

Οι παίκτες του Γιασικέβιτσιους σκόραραν μόλις έξι πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (6-21) και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας πετύχει μόλις 21 (21-34).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με αφετηρία το 36-51, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με επιμέρους 18-3 (54-54) αφού σε εννέα λεπτά οι παίκτες του Λάσο είχαν σκοράρει μόνο με τρεις βολές.

Με το πρώτο τους καλάθι στην τέταρτη περίοδο να έρχεται στο τελευταίο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε απόσταση ασφαλείας τεσσάρων πόντων (54-58) με 25″ στο ρολόι και έδειχναν να αντέχουν στο φινάλε.

Οι γηπεδούχοι όμως είχαν άλλη άποψη, βρήκαν τρίποντο στα 14″ και γκολ-φάουλ του Χόρτον-Τάκερ 5.6″ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και “έκλεψαν” το παιχνίδι στο νήμα.

Εκτός από την ήττα που έχασε μέσα από τα χέρια της, η Αναντολού Εφές ανησυχεί και για τον Βενσάν Πουαριέ ο οποίος τραυματίστηκε δίχως να έρθει σε επαφή με αντίπαλο και αποχώρησε υποβασταζόμενος στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης.

Το επόμενο παιχνίδι είναι και πάλι στην έδρα της Φενέρ (3/6) με τη σειρά να ολοκληρώνεται στις τρεις νίκες.

Φενέρ (Γιασικέβιτσιους): Μπιμπέροβιτς 16 (3/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Μέλι 16 (4/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Χόρτον-Τάκερ 14 (6/6 δίποντα), Γιάντουνεν 5, Μπόστον 3, Κόλσον 3, Χολ 3 (8 ασίστ), Μπιρτς (4 ριμπάουντ), Μπίρσεν, Μπιτίμ, Μαχμούτογλου.

Αναντολού Εφές (Λάσο): Ντοζίερ 17 (4/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Λάρκιν 10 (7 ασίστ), Πουαριέ 10 (5/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Λόιντ 6 (4 ριμπάουντ), Οσμανί 9 (4 ριμπάουντ), Τζόουνς 2, Γιλμάζ, Χαζέρ 1, Σμιτς, Γουάιλερ-Μπαμπ 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ