Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βίντεο: «Έτοιμοι νοητικά και σωματικά»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (08/01) για την 2η αγωνιστική του Τοπ-16 και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επεσήμανε τις δυσκολίες της αναμέτρησης, τονίζοντας πως η ομάδα του πρέπει να μείνει πιστή στο πλάνο της.

«Παίζουμε ένα παιχνίδι για το Top 16, το πρώτο στην έδρα μας, και όπως όλα τα παιχνίδια, είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο. Όπως όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικό. Το αντιμετωπίζουμε με συγκέντρωση, προσήλωση και σοβαρότητα. Είναι μια έμπειρη ομάδα στην Ευρωλίγκα, πολύ σκληρή.

Είναι μια ομάδα που παίζει καλύτερα εκτός έδρας από ό,τι εντός έδρας με καλύτερα ποσοστά στα τρίποντα. Πρέπει να είναι προσηλωμένοι στο πλάνο μας και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Θέλουμε στην προσπάθεια αυτή τον κόσμο κοντά μας», είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά για τους Ντάνιελ Χάκετ και Αλεσάντρο Τζεντίλε, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παρατήρησε πως: «είναι δύο παίκτες με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Η άμυνά μας και για αυτό το παιχνίδι θα είναι κλειδί. Εχουμε καταστρώσει τα πλάνα μας και στο «ένας εναντίον ενός», στα post up, στα πικ εν ρολ. Δεν θέλουμε να τους δώσουμε εύκολες διεισδύσεις και πόντους και να καλύψουμε τους ψηλούς στη ρακέτα».

Σχετικά με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, είπε: Χθες δεν έκανε προπόνηση. Σήμερα αναμένεται να κάνει χωρίς να είναι 100%. Τον χρειαζόμαστε να είναι καλά. Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σημαντική. Είναι ένας παίκτης που παίζει πολύ καλά και σημαντικός για εμάς».

Επίσης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επισήμανε πως: «η Αρμάνι είναι μία ομάδα που είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Είναι μια ομάδα που είναι σκληρή και έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει προβλήματα. Εχει σκληρούς παίκτες στην άμυνα και αν βρουν ρυθμό, δημιουργούν προβλήματα. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Σχετικά με την ψυχολογική προετοιμασία των παικτών ανέφερε: «Είναι δουλειά μας να τους δώσουμε να καταλάβουν πως πρέπει να είναι έτοιμοι για το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι νοητικά και σωματικά. Είναι εξίσου σημαντικό».

Τέλος, ρωτήθηκε για τα αμυντικά φάουλ της ομάδας του: «Δεν με πειράζει να κάνουμε πολλά φάουλ . Αν κάνουμε φάουλ από παρορμητισμό, πρέπει να το διορθώσουμε. Εχουμε βαθύ ρόστερ. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι έχουμε από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρωπή. Αν μας σφυρίζουν περισσότερα φάουλ από άλλες ομάδες, δεν μας πειράζει. Αυτό που πρέπει να διορθώσουμε είναι τα φάουλ από τον παρορμητισμό».

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο από το επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού, την συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ