Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λεσόρ: «Πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά»

Την ανάγκη να αναλάβουν όλοι οι παίκτες αυξημένες ευθύνες ενόψει της σειράς των πλέι οφ της EuroLeague με τη Βαλένθια υπογράμμισε ο Ματίας Λεσόρ, με αφορμή την απουσία του αρχηγού του Παναθηναϊκού, Κώστα Σλούκα, λόγω τραυματισμού.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του, ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων που θα κρίνουν την πρόκριση στο Final Four της Αθήνας, οι «πράσινοι» καλούνται να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι και με τη σωστή νοοτροπία, επισημαίνοντας ότι κάθε παίκτης θα πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω για την επίτευξη του στόχου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου σέντερ στο Club 1908:

«Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε έξτρα κίνητρο. Ξέρουμε τι διακυβευέται. Ξέρουμε τι είδους παιχνίδι θα παίξουμε και πόσο σημαντικό είναι. Οπότε πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, έτοιμοι να αγωνιστούμε και να μπούμε με τη σωστή νοοτροπία.

Πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να κάνουμε κάτι περισσότερο από ότι κάναμε μέχρι στιγμής. Οι ηγέτες, οι ρολίστες, οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, όσοι έχουν ήδη προσφέρει πολλά. Όλοι θα πρέπει να βρίσκονται στην καλύτερη ημέρα τους. Προφανώς κάθε παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Θα κριθεί στο ποια ομάδα θα πάρει τρεις νίκες κι αυτό είναι το πιο ουσιαστικό από όλα.

Όπως είπα και πριν, πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και βάζω τον εαυτό μου πρώτο σε αυτό. Είναι καλό που επέστρεψα. Είναι καλό που μπορώ να είμαι στο παρκέ με τους συμπαίκτες μου. Όμως πρέπει να δείξω γιατί ο κόσμος με περίμνε, γιατί με εμπιστεύεται αυτός ο προπονητής, γιατί με περίμεναν για τόσο καιρό.

Ο μόνος τρόπος για να το κάνω είναι μέσα στο γήπεδο. Και τώρα πρέπει να πω ότι έχει φύγει το συναισθηματικό κομμάτι, που ήταν ‘εντάξει, ο Ματίας επέστρεψε και όλοι είναι χαρούμενοι που τον βλέπουν να παίζει’.

Τώρα πρέπει να ανεβάσω το επίπεδό μου και να δείξω γιατί έχω αυτό το στάτους, γιατί ήμουν δύο φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας στην EuroLeague και γιατί αυτή η ομάδα με περίμενε για τόσο καιρό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ