Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γρηγορίου: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω ό,τι έχει γίνει»

Ο Άρης μπαίνει σε ένα κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στον Βόλο (18/04, 19:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με το ζητούμενο να είναι ξεκάθαρο, η επιστροφή στις νίκες και η διατήρηση των ελπίδων για την 5η θέση. Ο Μιχάλης Γρηγορίου στάθηκε στην ανάγκη για αποτελεσματικότητα, αλλά και στην ψυχολογική διαχείριση των παικτών, ενόψει ενός αγώνα με ιδιαίτερη σημασία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την προετοιμασία και την εικόνα της ομάδας:
«Ήταν η πρώτη διακοπή στο πρωτάθλημα, που στις προπονήσεις ήταν το 90% των παικτών. Μας δόθηκε η ευκαιρία να μπορέσουμε να περάσουμε αυτά τα οποία θέλαμε, τόσο στον ανασταλτικό τομέα, όσο και στον επιθετικό. Αισιοδοξώ ότι θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στον αγώνα με τον Βόλο από ό,τι σε αυτόν με τον Λεβαδειακό, αν και στη Λιβαδειά ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού».

Για την ανάγκη για γκολ:
«Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί. Κάνουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο όπως πρέπει, δημιουργούμε πάρα πολλές ευκαιρίες, φτιάχνουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, αλλά δεν σκοράρουμε. Εννοείται ότι και η τύχη είναι σημαντικός παράγοντας σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Όπως και να έχει, πρέπει να είμαστε σοβαροί στην αντίπαλη περιοχή, να προσπαθήσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και να στείλουμε την μπάλα στα δίχτυα, ώστε να κάνουμε το έργο μας πιο εύκολο, αλλά και την ζωή μας! Αυτό είναι το μοναδικό στοιχείο που λείπει αυτή τη στιγμή από την ομάδα και αισιοδοξώ ότι με τη δουλειά που έχουμε κάνει θα το βρούμε».

Για την πίεση στους παίκτες:
«Οι ίδιοι είναι οι πρώτοι που αγχώνονται, όταν δεν σκοράρουν. Θέλουμε να το ξεχάσουν αυτό και να πάμε στο επόμενο παιχνίδι με άλλον αέρα. Κάθε παιχνίδι είναι μία νέα πρόκληση και μία νέα ευκαιρία. Πρέπει να αφήσουμε πίσω οτιδήποτε έχει γίνει στο παρελθόν και να κοιτάξουμε το παιχνίδι που έχουμε απέναντι στον Βόλο, για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το οποίο θέλουμε».

Για τον Βόλο:
«Ο Βόλος είναι μια ομάδα που μπήκε στα πλέι οφ μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ καλά ψυχολογικά, από τη στιγμή που πέτυχε το στόχο, έστω και την ύστατη στιγμή. Είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, η οποία είναι πολύ καλή στον ανασταλτικό τομέα. Επιπλέον, είναι πολύ καλή στις μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση, διότι έχει ταχείς ποδοσφαιριστές μπροστά. Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα συνυπολογίσουμε στο δικό μας παιχνίδι, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του αγώνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ