Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντετοκούνμπο: «Γι’ αυτό αγαπώ τον Σπανούλη, για τη νοοτροπία νικητή»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με δηλώσεις του στη “Milwaukee Journal Sentinel”, τοποθετήθηκε στα σενάρια γύρω από το μέλλον του στους Μιλγουόκι Μπακς, ξεκαθαρίζοντας πως η προτεραιότητά του παραμένει η νίκη.

«100%. Ναι, ναι» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι οι αποφάσεις του δεν σχετίζονται με την προσωπική άνεσή του, αλλά με το κατάλληλο περιβάλλον και τη νοοτροπία που οδηγεί στις επιτυχίες.

«Όλα σχετικά με την απόφασή μου βασίζονται στη νίκη, στην κουλτούρα» τόνισε, φέρνοντας ως παραδείγματα τον προπονητή των Μπόστον Σέλτικς, Τζο Ματζούλα, αλλά και τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας, Βασίλη Σπανούλη.

«Μίλησα με τον κόουτς Τζο Ματζούλα. Του είπα: “Είχες τόσες ευκαιρίες να βρεις δικαιολογίες, αλλά δεν το έκανες”. Και μου απάντησε: “Έχουμε καλούς παίκτες”. Του είπα όχι. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία που έχεις περάσει στην ομάδα σου. Ο Βασίλης Σπανούλης, το ίδιο πράγμα. Γι’ αυτό τον αγαπώ».

Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ομαδικότητας και της πειθαρχίας, όπως αυτές εκφράζονται στην Εθνική ομάδα.

«Έχει να κάνει με τη νοοτροπία που έχει περάσει στην Εθνική, ότι είμαστε εδώ για να δώσουμε τα πάντα. Είμαστε εδώ για να δεθούμε, να βρούμε τρόπους να νικάμε. Καμία δικαιολογία. Προχωράμε όλοι μαζί, σαν ένα σύνολο. Αυτό μου αρέσει».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ