Μετάβαση στο περιεχόμενο

Και στo… σκοτάδι ο Ρόσμπεργκ!

Μεγάλη νίκη για τον Ρόσμπεγκ, ξεκίνησε πρώτος και κράτησε τη θέση του μέχρι το φινάλε, αν και πιέστηκε από τον Ρικιάρντο. Δεύτερος ο Ρικιάρντο, τρίτος ο Λιούις Χάμιλτον. Τρίτη σερί νίκη για τον Ρόσμπεργκ, πέρασε στο +8 τον Χάμιλτον στη βαθμολογία.

Καλή εκκίνηση από τον Ρόσμπεργκ που κράτησε την πρώτη θέση, ωστόσο άτυχος στάθηκε ο Χούλκενμπεργκ, που ακούμπησε στην Τόρο Ρόσο του Σάινθ και βγήκε εκτός.

Ο Ρόσμπεργκ όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαζε την απόδοσή του και μάλιστα αύξησε τη διαφορά του με τον Ρικιάρντο.

Μέχρι τον 17ο γύρο είχαν περάσει όλοι από τα πιτ, ενώ ο μόνος που συνέχιζε με τη μαλακή γόμα ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, ο Φέτελ ανέβηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και έφτασε μέχρι την έκτη θέση, ενώ μπήκε για πρώτη φορά στα πιτ μετά από 25 ολόκληρους γύρους, βάζοντας πολύ μαλακή γόμα. Στόχος τους χτυπήσει στα ίσια και το έκανε απευθείας με διπλή προσπέραση σε Σάινθ και Γκουτιέρες.

Επρεπε να περιμένουμε μέχρι τον 38ο γύρο του αγώνα για να δούμε μια μεγάλη προσπέραση και αυτή ήρθε από τον Ραικόνεν που πέρασε καλά στα φρένα τον Χάμιλτον.

Ο Μπότας είχε πολλά προβλήματα σε όλο τον αγώνα και αναγκαστικά ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει, λίγους γύρους μετά τα μισά.

Ο Χάμιλτον πήρε εντολή να επιτεθεί και το κάνει, καθώς οι χρόνοι του ήταν εκπληκτικοί από τον 40ό γύρο και έπειτα.

Ο Φέτελ επέλεξε την πολύ μαλακή γόμα μέχρι το φινάλε και βγήκε 6ος με καλό πιτ στοπ. Απίστευτη η συνέχεια, καθώς άρχισε να ανεβαίνει και να απειλεί την πρώτη τριάδα, κάνοντας εξαιρετικούς χρόνους.

Ο Μπάτον δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα και εγκατέλειψε.

Τεράστια η κόντρα για τη νίκη στους τελευταίους γύρους, αφού ο Ρικιάρντο ήταν κατά πολύ ταχύτερος από τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ωστόσο δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Γερμανό πιλότο της Μερσέντες που πήρε την πρωτιά.

fdfdfdfd

H Bαθμολογία των οδηγών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ