Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Δημήτρης Ιτούδης: Όλα όσα σοκαριστικά είπε για το Ισραήλ

Μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ και της Αμερική στο Ιράν, αλλά και τις «απαντήσεις», η Χάποελ Τελ Αβίβ έψαξε τρόπο για να μεταφέρει την ομάδα εκτός χώρας.

Εν τέλει, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ταξίδεψε στο Ελάτ και μέσω Τάμπα πέταξε στην Αθήνα, ενώ τελικό προορισμό έχει τη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα όσα έζησε στο Τελ Αβίβ και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα για να φύγει.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ταξιδεύουμε για τη Σόφια, όπου εκεί ξεκίνησε η μπασκετική σεζόν για εμάς και ουσιαστικά εκεί θα συνεχίσει. Δεν βλέπω πώς μπορούν να επιστρέψουν οι αγώνες στο Ισραήλ. Το ότι καταφέραμε να βγούμε από το Τελ Αβίβ είναι αποτέλεσμα τεράστιας προσπάθειας από την ομάδα. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το προξενείο μας στο Τελ Αβίβ και κατορθώσαμε με μία πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση να φύγουμε για να συνεχίσουμε στον δικό μας τον… μικρόκοσμο του μπάσκετ τη δραστηριότητα μας».

Για την κατάσταση στο Ισραήλ: «Δυστυχώς είχα μία πολύ δυσάρεστη εμπειρία, καθώς το διαμέρισμά μου βρίσκεται στο κέντρο του Τελ Αβίβ και η ελληνική πρεσβεία είναι κοντά μαζί με δημόσιες υπηρεσίες. Μία πολύ ισχυρή έκρηξη που έγινε και δυστυχώς έχασε τη ζωή της μία γυναίκα συνέβη στα 700 μέτρα από το διαμέρισμα. Ήταν πολύ έντονος ο θόρυβος. Να μη ζήσει κανείς αυτή την αίσθηση. Έπρεπε να φύγω να διανυκτερεύσω σε ξενοδοχείο. Να υπάρξει ειρήνη και αγάπη και να διδάξουμε τις νέες γενιές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ