Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βήμα οκτάδας για τον Ατρόμητο με νίκη επί του Παναιτωλικού

Ο Ατρόμητος πήρε σημαντική νίκη με 1-0 απέναντι στον Παναιτωλικό στο Περιστέρι για την 23η αγωνιστική της Super League, κάνοντας βήμα για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα.

Μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί στο πρώτο 20λεπτο και δημιούργησαν ευκαιρίες για να προηγηθούν, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την εικόνα τους, πήραν την κατοχή και άνοιξαν το σκορ στο 41′, όταν ο Μπάκου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά την επέμβαση του Κουτσερένκο σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μίχορλ.

Ισορροπημένο ήταν και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναιτωλικό να χάνει μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 77′, όταν ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε το πέναλτι του Μάτσαν, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Έτσι, ο Ατρόμητος πανηγύρισε τη δεύτερη εντός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από εκείνη απέναντι στον ΠΑΟΚ τον περασμένο Δεκέμβριο, ανεβαίνοντας στην 8η θέση της βαθμολογίας και στο +1 από τον Βόλο, που υποδέχεται την ΑΕΚ την Κυριακή (1/3, 17:30). Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός έμεινε στους 21 βαθμούς και υποχώρησε στην 11η θέση.

Για την επόμενη αγωνιστική, ο Ατρόμητος θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη, ενώ ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί την Κηφισιά.

Το 4-2-3-1 επέλεξε για τον Ατρόμητο ο Ντούσαν Κέρκεζ, χωρίς να έχει στη διάθεσή του Χουτεσιώτη, Κοσέλεφ και Τσακμάκη. Ο Γκουγκεσασβίλι ξεκίνησε τερματοφύλακας, με τους Μουντέ, Σταυρόπουλο, Μανσούρ και Ούρονεν τετράδα μπροστά του. Ματουσαμί και Τσιγγάρας ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τον Μίχορλ μπροστά τους και με τους Γιουμπιτάνα, Μπάκου στα άκρα, πίσω από τον πιο προωθημένο Τσούμπερ.

Από την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου πατέταξε με 4-3-3 τον Παναιτωλικό, έχοντας για απουσίες τους Σμυρλή και Σατσιά. Ο Κουτσερένκο ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαυρία, Γκράναθ, Σιέλη και Αποστολόπουλο τετράδα άμυνας. Μπουχαλάκης, Εστεμπάν και Μάτσαν ξεκίνησαν στον άξονα, ενώ οι Λομπάτο και Ρόσα ήταν στα άκρα, πλαισιώνοντας τον Μπάτζι.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να είναι πιο δραστήριος επιθετικά στα πρώτα λεπτά, φτιάχνοντας την πρώτη τελική του στο 6’, όταν μετά από ένα λάθος του Μανσούρ ο Μάτσαν μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε συρτά, με τον Γκουγκεσασβίλι να μπλοκάρει. Ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο τέταρτο, απείλησαν ξανά τον Γκουγκεσασβίλι στο 11’, μετά από λάθος του Σταυρόπουλου και μακρινό σουτ του Ρόσα, στο οποίο είχε απάντηση ο Γεωργιανός τερματοφύλακας, ενώ στο 13’ ο Ρόσα έκανε όμορφη ενέργεια και σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Μπάτζι βρήκε… αέρα, παρότι αμαρκάριστος σε πλεονεκτική θέση.

Χωρίς φαντασία επιθετικά, ο Ατρόμητος έφτιαξε την πρώτη τελική του στο 20’, με το Τσούμπερ να δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ από πολύ πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 23’ ο Μουντές έκανε όμορφη ενέργεια και συρτό γύρισμα από τα δεξιά και η μπάλα έφτασε στον Γιουμπιτάνα, ο οποίος σούταρε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουτσερένκο.

Ανεβασμένος ο Ατρόμητος μετά το 20λεπτο, απείλησε ξανά στο 24’ με σουτ του Τσούμπερ που κόντραρε και έφυγε κόρνερ, ενώ στο 27’ ο Ρόσα πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων. Στο 37’ ο Μουτουσαμί βρήκε την μπάλα στρωμένη μπροστά του μετά από μια εκτέλεση κόρνερ και σούταρε με δύναμη άστοχα, ενώ στο 39’ ο Σιέλης ανέτρεψε τον Μπάκου ενώ εκείνος έβγαινε απειλητικά προς την εστία των φιλοξενούμενων, με τον Βεργέτη να του δείχνει κίτρινη κάρτα και ενώ οι γηπεδούχοι ζήτησαν αποβολή.

Από αυτό το φάουλ, ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ στο 41’, με τον Κουτσερένκο να απαντά με εντυπωσιακή επέμβαση στην εκτέλεση του Μίχορλ, αλλά με τον Μπάκου να παίρνει το… ριμπάουντ και να σκοράρει προ κενής εστίας, για να «γράψει» το 1-0, λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τελική για τον Ατρόμητο στο 47’, όταν ο Τσούμπερ μπήκε στη μεγάλη περιοχή και σούταρε με το αριστερό, άουτ, ενώ στο 54’ ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε έξυπνα φάουλ, αλλά ο Μάτσαν δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με την μπάλα, όντας σε πολύ πλεονεκτική θέση και… φάτσα με την εστία των γηπεδούχων.

Πιο αργός ο ρυθμός του παιχνιδιού στο δεύτερο μισό του, με τον Ατρόμητο να διαχειρίζεται το μικρό του προβάδισμα κλείνοντας τους διαδρόμους και με τον Παναιτωλικό να δυσκολεύεται πολύ στη δημιουργία φάσεων. Στο 69’ ο Μπάκου προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κουτσερένκο, ο οποίος όμως μπλόκαρε το μακρινό σουτ.

Στο 73’ ο Μάτσαν μπήκε στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και ντρίπλαρε τον Ουκάκι, ο οποίος πέφτοντας στο χορτάρι βρήκε την μπάλα με το χέρι του, με τον VAR να επεμβαίνει και με τον Βεργέτη να δίνει το πέναλτι, αφού είδε τα ριπλέι της φάσης. Ωστόσο, ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε την κακή εκτέλεση του Μάτσαν, διατηρώντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ!

Ατρόμητος: Γκουγκεσασβίλι, Μουντές, Ούρονεν, Μανσούρ, Τσιγγάρας (82′ Καραμάνης), Μίχορλ (90+3′ Μήτογλου), Μουτουσαμί, Μπάκου, Γιουμπιτάνα (69′ Ουκάκι), Τσούμπερ (82′ Τσαντίλας)

Παναιτωλικός: Κουτσερένκο, Μαυρίας, Γκράναθ, Σιέλης (85′ Γκαρσία), Αποστολόπουλος, Μπουχαλάκης, Μάτσαν, Λομπάτο (66′ Άλεξιτς), Ρόσα (85′ Μίχαλακ), Εστέμπαν (66′ Μπρέγκου), Μπάτζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ