Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απευθείας πρόκριση για Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι

Με επιβλητικό τρόπο ολοκλήρωσε τη League Phase η Τότεναμ, η οποία στο πλαίσιο της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής επικράτησε με 0-2 της Άιντραχτ στη Γερμανία.

Έτσι, όχι μόνο εξασφάλισε την παρουσία της στην πρώτη οκτάδα, αλλά κατέλαβε και την 4η θέση, σφραγίζοντας μια εξαιρετική πορεία στο φετινό Champions League.

Φτωχό ήταν το πρώτο μέρος στη Γερμανία, με το 0-0 να παραμένει σκορ ημιχρόνου. Η Τότεναμ, που είχε τον έλεγχο και αναζητούσε τη νίκη, πίεσε στην επανάληψη και με το… καλημέρα βρήκε το γκολ που έψαχνε, όταν στο 47’ ο Κολό Μουανί σκόραρε από ασίστ του Ρομέρο.

Στο 77’ ο Σολάνκε «κλείδωσε» το διπλό, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.: Κάουα Σάντος, Αμέντα, Μπούτα, Κοχ, Τεάτ, Μπράουν (72’ Ντοάν), Χόιλουντ (72’ Νταχούντ), Σκιρί (72’ Τσαϊμπί), Λάρσον (83’ Λάρσον), Γκέτσε (83’ Ντιλς), Κνάουφ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Βικάριο, Ουντόγκι (89’ Μπάιφιλντ), Ντάνσο, Σπενς, Ρομέρο, Παλίνια, Γκρέι, Οντομπέρ (73’ Σολάνκε), Σαρ, Σίμονς, Κολό Μουανί (84’ Σκάρλετ).

Νίκη για την Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Γαλατά, επικρατώντας με 2-0 εξασφαλίζοντας απευθείας την πρόκρισή της στους «16» της διοργάνωσης. Η τουρκική ομάδα, από την πλευρά της, παρέμεινε εντός 24άδας και συνεχίζει στα play offs.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Αΐτ Νουρί σέντραρε από αριστερά και ο Χάαλαντ πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα έξυσε το δοκάρι.

Στο 10’ ο Ντοκού έβγαλε πανέμορφη κάθετη πάσα, ο Χάαλαντ έφυγε στην πλάτη του Μπαρντακτσί και πάσαρε ιδανικά για το 1-0.

Στο 24’ ο Τσακίρ είπε «όχι» σε όμορφο μακρινό σουτ του Ο’Ράιλι, ενώ ένα λεπτό αργότερα η Γαλατά έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Βίκτορ Οσιμέν.

Στο 29’ ο Ντοκού κινήθηκε από αριστερά, έστρωσε στον Τσερκί και εκείνος με σουτ από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0.

Στο 39’ η Γαλατά έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά ο Νούνες πρόλαβε σωτήρια τον Οσιμέν, ενώ στο 43’ το όμορφο σουτ του Φόντεν πέρασε λίγο άουτ.

Στο 55’ ο Οσιμέν σπατάλησε ακόμη μία ευκαιρία, στο 62’ ο Τσακίρ απέκρουσε σουτ του Μαρμούς, ενώ στο 64’ το πλασέ του Αΐτ Νουρί σταμάτησε σε σώματα.

Στο 74’ ο Ακέ πρόλαβε ξανά τον Οσιμέν, ενώ στο 79’ ο Χάαλαντ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το σκορ.

ΣΙΤΙ: Ντοναρούμα, Νούνες, Χουσάνοβ, Ακέ, Αΐτ Νουρί, Ο’Ράιλι, Τσερκί (82’ Γκονθάλεθ), Σίλβα, Μαρμούς (67’ Ρέιντερς), Ντοκού (37’ Φόντεν), Χάαλαντ.

ΓΑΛΑΤΑ: Τσακίρ, Γιάκομπς, Μπαρντακτσί (68’ Ακγκούν), Σάντσες, Σάλαϊ, Σάρα (86’ Ικάρντι), Λεμινά, Σανέ (80’ Αϊχάν), Γκιντογκάν (68’ Ελμαλί), Αλπέρ Γιλμάζ (68’ Τορέιρα), Οσιμέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ