Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Κολοκούδιας έκλεψε τον βαθμό από το ΑΠΟΕΛ

Με εκτέλεση φάουλ του Κολοκούδια στο 91′ η Αγία Νάπα πήρε ισοπαλία (1-1) στην έδρα του ΑΠΟΕΛ και δεν του επέτρεψε να μείνει μόνο στην κορυφή.

Η Αγία Νάπα αμύνθηκε σωστά και δεν επέτρεψε στον ΑΠΟΕΛ να πετύχει το γρήγορο γκολ που ήθελε, αυξάνοντας την πίεση στους γηπεδούχους. Εφραίμ και Σωτηρίου είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες των “γαλαζοκίτρινων” στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΑΠΟΕΛ κατά διαστήματα να πιέζει αρκετά για το γκολ. 

Θα μπορούσε να το είχε πετύχει αν δεν σημάδευε το δοκάρι ο Σωτηρίου στο 42′ ή αν δεν υποδεικνυόταν λανθασμένα σε θέση οφσάιντ ο Ρίισε στις καθυστερήσεις πριν σεντράρει στην καρδιά της περιοχής.

Η Αγία Νάπα δεν άλλαξε τακτική στο δεύτερο ημίχρονο, ακόμη και μετά το γκολ του Γιώργου Εφραίμ στο 60′, ένα γκολ με συρτό σουτ εκτός περιοχής, με το οποίο ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να διασπάσει την αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων.

Ο ΑΠΟΕΛ κυνήγησε και δεύτερο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη και θα μπορούσε να το πετύχει από τα 11 βήματα, αλλά ο Κώστας Ψευδιώτης του αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Εφραίμ από τον Ρόχας.

Δεν τα κατάφερε ούτε στις λίγες πάντως ευκαιρίες που είχε στο τελευταίο ημίωρο, στο οποίο προσπάθησε να απειλήσει και η Αγία Νάπα με τον Παναγιότοφ και τον Κολοκούδια, μάλιστα, ο δεύτερος με εκπληκτική εκτέλεση έγραψε το 1-1 στο 91′, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν έξαλλα το γκολ και τον πολύτιμο βαθμό.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο

ΑΕΚ – Ομόνοια 1-3 (76′ Κολαούτι / 30′ και 93′ Ποτέ, 72′ Νούνο Ασίς)
Δόξα – Οθέλλος 0-0

Κυριακή

Απόλλων – ΑΕΛ 3-3 (79′ Τουράμ, 89′ Γκιέ-Γκιέ, 95′ Μερκής / 30′ και 58′ Ταγκμπατζούμι, 87′ Σταύρου)
Ανόρθωση – Ερμής 2-0 (17′ πέν. Τόνι Κάλβο, 42′ Γκονθάλο Γκαρθία)
Εθνικός – Νέα Σαλαμίνα 1-1 (86′ Βάλντο / 43′ Γκριγκαλασβίλι)

Δευτέρα

ΑΠΟΕΛ – Αγία Νάπα 1-1 (60′ Εφραίμ / 91′ Κολοκούδιας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ