Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Πρώην άσος της Άρσεναλ σχολίασε την εθνικότητα του Λαφόν

Ο Λαφόν βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων για την επιλογή του να αγωνιστεί με την Ακτή Ελεφαντοστού, λίγες εβδομάδες πριν το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που ξεκινά στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, που αναμένεται να απουσιάσει λόγω υποχρεώσεων με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, δέχθηκε… πείραγμα από τον Νικολά Πεπέ.

Ο Ιβοριανός εξτρέμ μίλησε στον YouTuber Just Riadh για το ζήτημα των ποδοσφαιριστών με διπλή υπηκοότητα και την επιλογή εθνικής ομάδας:

«Αν ένας παίκτης βάζει πρώτα τη Γαλλία και μετά μια αφρικανική εθνική, για μένα είναι κατευθείαν “εκτός”. Σημαίνει ότι η χώρα μας ήταν η δεύτερη επιλογή. Εμείς οι παίκτες δεν το παίρνουμε βαριά, αλλά θα τον πειράξουμε σίγουρα».

Ο πρώην άσος των Άρσεναλ και Λιλ έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον Αλμπάν Λαφόν, σχολιάζοντας με χιούμορ:

«Είναι από τη Μπουρκίνα Φάσο, αλλά διάλεξε την Ακτή Ελεφαντοστού. Τον πειράζουμε γι’ αυτό.

Ο Λαφόν, ο οποίος είχε κληθεί για πρώτη και μοναδική φορά στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2022, δεν κατάφερε να βρει χώρο στους «τρικολόρ» λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού.

Η Μπουρκίνα Φάσο προσπάθησε να τον προσεγγίσει, καθώς γεννήθηκε στην Ουαγκαντούγκου, όμως ο ίδιος επέλεξε τελικά την Ακτή Ελεφαντοστού, επικαλούμενος οικογενειακούς δεσμούς από τη μεριά της μητέρας του παππού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ