Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νίκησε Καλαμαριά, ατυχία και Βρονταρά ο Ηρακλής

Με σπουδαίο διπλό έφυγε από την παγωμένη Καλαμαριά ο Ηρακλής.  Ο Γηραιός αν και πολύ καλύτερος από τον τοπικό Απόλλωνα, τα χρειάστηκε μέχρι να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά εν τέλει τα κατάφερε πανηγυρίζοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης .

Το τελικό 0-1 υπέρ της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου ίσως μοιάζει φτωχό, καθώς οι κυανόλευκοι είχαν δύο δοκάρια και ένα σωρό χαμένες ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Αυτός, τελικά, που είχε την ψυχραιμία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να νικήσει τον ανίκητο μέχρι εκείνη την ώρα Βρονταρά ήταν ο Σιατραβάνης ο οποίος πέρασε στο ματς στο 62′ και επτά λεπτά μετά την είσοδο του σκόραρε.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έψαξαν το γρήγορο γκολ αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο τον Βρονταρά ο οποίος έμοιαζε ανίκητος όσο και την ατυχία τους αφού σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια. Μια στο 6′ σε κοντινή προβολή του Μπαρτολίνι στο 6′ κι άλλη μια στο 43′ σε εκτέλεση φάουλ του Περόνε. Ενδιάμεσα και γενικότερα σε όλο το α’ μέρος ο γκολκίπερ του Απόλλωνα Καλαμαριάς Βρονταράς σταμάτησε σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις τους αντίπαλους επιθετικούς.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής ήταν λιγότερο καταιγιστικός στον ρυθμό που έχανε ευκαιρίες αλλά και πάλι ήταν μόνο εκείνος που απειλούσε, καθώς η Καλαμαριά είχε αναλωθεί σε έναν παθητικό ρόλο με μοναδικό στόχο να κρατήσει το μηδέν.

Τελικά στη φάση του 69′  ο Ιντζόγλου με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Σιατραβάνη και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-1.

Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, απειλήθηκε ελάχιστα και έφτασε στη νίκη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βρονταράς, Γαλανόπουλος, Παπαστεριαννός, Δήμου, Κουρουπης, Ακασού (77′ Ολίσε), Μπιτσάκος, Καράμπελάς, Καπετάνος (53′ Νατσιόπουλος), Ευσταθίου, Αναστασίου (71′ Τσούτσης).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας (14′ λ.τρ. Κάσσος), Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Στάμου, Ιντζόγλου, Ρομάνο, Πουρτουλίδης, Κυριακίδης, Πασάς (62′ Σιατραβάνης), Περόνε (90’+2 Λουκίνας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ