Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το Netflix ετοιμάζεται να «ρίξει» βόμβα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League

Έτοιμο να ταράξει τα νερά του ποδοσφαιρικού κόσμου είναι το Netflix, καθώς σύμφωνα με τους Times, η κορυφαία συνδρομητική πλατφόρμα σχεδιάζει να διεκδικήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League από τη σεζόν 2027/28, βάζοντας «φωτιά» στη μάχη των streaming κολοσσών.

Η πρόταση του Netflix αφορά τη μετάδοση ενός αγώνα ανά γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και εντάσσεται στο πλαίσιο μίας γενικότερης αναδιάρθρωσης των τηλεοπτικών συμφωνιών της UEFA. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναμένεται να δει τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 5 με 6 δισεκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, δηλαδή περίπου 10% περισσότερα σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα, φτάνοντας ακόμη και τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η αύξηση αυτή θα μεταφραστεί φυσικά και σε μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη για τις ομάδες, οι οποίες θα εισπράξουν σημαντικά ποσά από τη νέα κατανομή εσόδων.

Το Netflix, που επιθυμεί να εδραιωθεί και στον χώρο του ζωντανού αθλητικού περιεχομένου, είχε ήδη κάνει το πρώτο του μεγάλο βήμα τα περασμένα Χριστούγεννα, μεταδίδοντας τον αγώνα πυγμαχίας Μάικ Τάισον – Τζέικ Πολ, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από 65 εκατομμύρια streams στην πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ