Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης

Ο άλλοτε άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντερσον, αντιμετωπίζει σοβαρά νομικά προβλήματα στη Βραζιλία, καθώς δικαστήριο του Πόρτο Αλέγκρε διέταξε την έκτιση ποινής φυλάκισης λόγω απλήρωτης διατροφής ύψους 167.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου, ο 37χρονος πρώην διεθνής έχει προθεσμία να εξοφλήσει το ποσό, διαφορετικά θα οδηγηθεί στη φυλακή για 30 ημέρες. Η ποινή προβλέπει «κλειστό καθεστώς» με πλήρη εγκλεισμό, ενώ σε περίπτωση έλλειψης θέσεων θα εφαρμοστεί «ημι-ανοικτό», που επιτρέπει εργασία ή σπουδές την ημέρα και επιστροφή στη φυλακή το βράδυ.

Η υπόθεση αφορά καθυστερημένες πληρωμές διατροφής έως και τον Ιούλιο. Ο συνήγορός του επιβεβαίωσε ότι σχετίζεται με ανήλικα παιδιά, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες λόγω δικαστικής μυστικότητας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Άντερσον απασχολεί τη Δικαιοσύνη, καθώς το 2020 ερευνήθηκε για ξέπλυμα χρημάτων μέσω κρυπτονομισμάτων, σε υπόθεση απάτης 5,55 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ