Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτό είναι το πριμ της Τζένγκο για την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο

Για την Ελίνα Τζένγκο η πρώτη της εμφάνιση σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δεν ήταν αυτή που η ίδια περίμενε. Η αλήθεια είναι ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ακοντισμού είχε θέσει ως στόχο το μετάλλιο στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση για το 2025.

Όπως και να έχει, όμως, η 5η θέση (62μ.72) της Τζένκο στο Τόκιο μόνο ως αποτυχία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η Διεθνής Ομοσπονδία στίβου, ως γνωστόν, έχει θεσπίσει οικονομικά έπαθλα για τους οκτώ πρώτους και πρώτες κάθε αγωνίσματος. Έτσι, λοιπόν, η η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα εισπράξει το ποσό των 11.000 δολαρίων ή αν προτιμάτε 9.449 ευρώ για την 5η θέση τον τελικό του ακοντισμού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον ακοντισμό των γυναικών η Ελλάδα έχει να επιδείξει τέσσερα μετάλλια στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων. Από αυτά δύο χρυσά (1999, 2003) και ένα ασημένιο (2001) έχει κατακτήσει η Μιρέλα Μνιάνι και ένα χάλκινο η Άννα Βερούλη (1983).

Στον ακοντισμό των ανδρών η χώρα μας έχει πάρει τρία μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Και τα τρία με τον Κώστα Γκατσιούδη (1997, 2001 χάλκινα, 1999 ασημένιο).

Θ.Γ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ