Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προ των πυλών της ΑΕΚ ο Λεκαβίτσιους

Η ΑΕΚ δείχνει να επιταχύνει σημαντικά τις μεταγραφικές της κινήσεις, με στόχο να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλες τις υποθέσεις. Μετά τις ανακοινώσεις των Χαραλαμπόπουλου και Σίλβα, σειρά παίρνει ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο Λιθουανός playmaker είναι η επιλογή του Σάκοτα, ο οποίος τον προτιμάει από άλλες προτεινόμενες λύσεις. Η εμπειρία του από το υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας και το σοβαρό του προφίλ έπεισαν τον προπονητή της ΑΕΚ να τον επιλέξει και να επιθυμεί την απόκτησή του.

Ο Λεκαβίτσιους έχει παίξει για έντεκα συνεχόμενα χρόνια στην Ευρωλίγκα, κυρίως με τη Ζαλγκίρις, με ένα σύντομο πέρασμα από τον Παναθηναϊκό, και μετρά πάνω από 300 παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο. Η εμπειρία του φάνηκε ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στο παρελθόν η απειρία στοίχισε στον ημιτελικό με τη Μάλαγα, με εύκολα λάθη.

Ο Λεκαβίτσιους φτάνει σήμερα στην Ελλάδα και θα συμμετάσχει στις προπονήσεις των Λιοσίων, αφού πρώτα περάσει τα ιατρικά τεστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λιθουανός είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και διαθέτει σπίτι στην Αθήνα, γεγονός που έκανε πιο εύκολη την απόφασή του να έρθει στην ΑΕΚ. Εφόσον τα ιατρικά εξεταστούν με επιτυχία, αναμένεται να υπογράψει για τη νέα σεζόν, ολοκληρώνοντας έτσι την τριάδα των γκαρντ μαζί με τους Φλιώνη και Κατσίβελη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ