Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Δοϊρανλής στην 20άδα των καλύτερων αμυντικών μέσων κάτω των 23 ετών παγκοσμίως

Ο Γιάννης Δοϊρανλής φιγουράρει ανάμεσα στα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου κάτω των 23 ετών στον τομέα των αμυντικών μέσων, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του «CIES Football Observatory» σε συνεργασία με το «Wyscout».

Στη λίστα με τους κορυφαίους «κόφτες» Κ23 βρίσκονται ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης όπως ο Ράιαν Χράφενμπερχ (82,7), ο Ζοάο Νέβες (82,7) και ο Εντουάρντο Καμαβινγκά (80,6), που κατέλαβαν τις θέσεις 5, 6 και 9 αντίστοιχα, με τον Έλληνα μέσο να βρίσκεται στη 20ή θέση με δείκτη 74.8.

Ο 22χρονος Θεσσαλονικιός αριστεροπόδαρος κεντρικός χαφ ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με 30 συμμετοχές και ένα γκολ στη Λαμία. Μετά τη διάλυση της ΠΑΕ, κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος στην αγορά, έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς πίσω του κατατάσσεται ο Ιταλός μέσος της Athens Kallithea, Αλεσάντρο Μερκάτι (74.5).

Ο δείκτης «Ground Defence» που υπολόγισε το CIES συνδυάζει κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες, αναχαιτίσεις και ανακτήσεις κατοχής σε σύγκριση με τον μέσο όρο ανά ομάδα και θέση, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το ποσοστό επιτυχίας στις μονομαχίες εδάφους όσο και το επίπεδο των αγώνων στους οποίους αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές.

Η λίστα του «CIES»:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ