Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Ο Ίβιτς… νιώθει από ΠΑΟΚ»

Ο Πάμπλο Γκαρσία παραχώρησε συνέντευξη στην κυριακάτικη έκδοση της Μetrosport.

Αυθόρμητος, καταθέτει την άποψη του για την πρώτη ομάδα, ζητά από τον κόσμο να στηρίξει τον Ίβιτς και την δουλειά που γίνεται αφού είναι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει ρόστερ για καλά πράγματα.

Μιλά φυσικά και για τη δική του παρουσία στην Κ20. Δηλώνει περήφανος για τους παίκτες του και απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα βγάζουν στο γήπεδο. Διαβάστε τι λέει για τον νέο ΠΑΟΚ…

Να αρχίσουμε από την πρώτη ομάδα. Δεν τα κατάφερε απέναντι στον Άγιαξ. Άξιζε την πρόκριση;

«Είναι κρίμα για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν απέκλεισε τον Άγιαξ. Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο κάτι που δεν είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά αυτό που είδα και μπορώ να το πω με κάθε βεβαιότητα είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλούς παίκτες και δε θα αργήσει η στιγμή που θα δώσει χαρά στον κόσμο της».

Πολλοί μιλούν για ένα καλό ρόστερ, ίσως από τα καλύτερα των τελευταίων ετών.

«Η ομάδα έχει καλούς παίκτες και αυτό που χρειάζεται είναι να της δώσουμε χρόνο. Είναι νωρίς να μιλάμε αλλά νομίζω ότι φέτος θα κάνουμε κάτι μεγάλο. Απλά πρέπει να της δώσουμε λίγο χρόνο».

Θα τα καταφέρει ο Βλάνταν;

«Το βασικό είναι ότι νιώθει από ΠΑΟΚ. Ξέρει τι είναι ΠΑΟΚ και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα και έπρεπε κάποια στιγμή να συμβεί. Είναι σοβαρός, δουλεύει καλά και είναι καλός χαρακτήρας. Πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν καλά και για τον ίδιο και για τον ΠΑΟΚ».

«Το βασικό είναι τι θα κάνουν οι διαιτητές»

Ο Πάμπλο Γκαρσία όταν ρωτήθηκε για το αν ο ΠΑΟΚ φέτος μπορεί να διεκδικήσει έναν τίτλο με δεδομένη και την προβληματική εικόνα του Ολυμπιακού, δεν δίστασε να απαντήσει: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι να δούμε καλές διαιτησίες στο πρωτάθλημα. Για να στο πω απλά, να μην κάνουν τις ίδιες «μ…ες» όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Εκεί θα κριθούν όλα για μένα γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα δούμε καλή δουλειά από τους Έλληνες διαιτητές. Το έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο μας».

«Ο σοβαρός ΠΑΟΚ περνά στους ομίλους»

Για τα ματς με την Ντιναμό Τιφλίδας στα πλέι οφ του Europa League σχολίασε: «Αυτό που απαιτείται για να περάσει ο ΠΑΟΚ είναι να παρουσιαστεί σοβαρός και στους δυο αγώνες. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που σε τιμωρεί αν δεν παίξεις καλά και δεν είναι συγκεντρωμένος από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Επομένως ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι σοβαρός και να μη σκεφτεί ότι έχει έναν αδύναμο αντίπαλο. Να παίξει το καλό ποδόσφαιρο που μπορεί και πιστεύω ότι θα το κάνει και έτσι θα περάσει στην επόμενη φάση που είναι σημαντικό για τον σύλλογο».

«Κίνητρο η Ευρώπη»

Η πρώτη ομάδα μπορεί να μην κατάφερε να προχωρήσει στο CHL, αλλά ο Πάμπλο Γκαρσία με την Κ20 θα είναι στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Τεράστιο κίνητρο για όλους αυτή η παρουσία του Δικεφάλου στο CHL των Νέων, όπως παραδέχεται ο Ουρουγουανός: «Για εμάς είναι τεράστια χαρά και ευθύνη ότι συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα και δουλεύουν σκληρά γιατί στόχος μας είναι να κάνουμε τον ΠΑΟΚ γνωστό και σε αυτή την ηλικία σε όλη την Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ και θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη».

«Περήφανος για τους παίκτες μου»

Ο ίδιος πλέον ως προπονητής της Κ20, έχει διπλό στόχο. Αφενός να οδηγήσει σε επιτυχίες την ομάδα αλλά το κυριότερο να ετοιμάσει τους παίκτες για την πρώτη ομάδα. «Πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει καλά. Κάναμε δυνατή δουλειά όλο αυτό το διάστημα και αυτό που απομένει είναι να παίξουμε μια σειρά φιλικών αγώνων έτσι ώστε να δέσουμε ως σύνολο. Ολα τα παιδιά αυτό το διάστημα δούλεψαν με όρεξη, πολύ έντονα και δυνατά και περιμένω ότι η ομάδα θα αρχίσει καλά τη σεζόν. Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν τα παιδιά. Χαίρονται που είναι εδώ και το θετικό είναι ότι όλοι είμαστε στον ίδιο δρόμο και υπάρχει ενότητα».

Είναι διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με την Κ17;

 «Διαφορές υπάρχουν αλλά σε αυτή την ομάδα όλοι θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές. Πλέον είναι σε μια ηλικία που βρίσκονται ένα βήμα πριν από την επαγγελματική καριέρα, ένα βήμα πριν από την πρώτη ομάδα. Δεν θα έχουν άλλες ευκαιρίες σε αυτή την ηλικία και από τη στιγμή που έχουν επιλέξει την επαγγελματική καριέρα, είναι τώρα η στιγμή για να τα δώσουν όλα».

Η χαρά σου φυσικά θα είναι να δεις κάποια από αυτά τα παιδιά στην πρώτη ομάδα…

«Για αυτό δουλεύουμε και αυτό προσπαθούμε. Σημαντικό για εμάς δεν είναι η ομάδα να κερδίζει κάθε Κυριακή αλλά η μεγάλη μας χαρά είναι παιδιά από αυτή την ομάδα να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ