Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο «εμφύλιος» ΑΕΚ-Προμηθέα για το BCL και οι ευρωπαϊκές «μάχες» ΠΑΟΚ, Άρη, Αμαρουσίου

Βραδιά γεμάτη μπάσκετ η αποψινή, αφού πέντε ελληνικές ομάδες ρίχνονται ξανά στην ευρωπαϊκή μάχη, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και έναν “εμφύλιο”.

Ο λόγος για το ματς που θα διεξαχθεί στη “SUNEL Arena”, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Προμηθέα (19:00, Cosmote Sport 5) για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των 16 του Group I του Basketball Champions League, με τις δύο ομάδες να ρίχνονται άμεσα στα βαθιά. Στο ματς που άνοιξε την αυλαία του ομίλου χθες (28/1), η Βούρτσμπουργκ “λύγισε” με 80-79 τη Ντερτόνα.

Για το EuroCup, ο Άρης – με τον Νίκο Βετούλα πλέον στον πάγκο του – υποδέχεται τους Χάμπουργκ Τάουερς (20:00, Novasports Prime) για την 17η αγωνιστική, θέλοντας να… βγάλει την υποχρέωση, αφού δεν έχει κανένα βαθμολογικό κίνητρο, έχοντας αποκλειστεί εδώ και καιρό από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Για το FIBA Europe Cup, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Ρουμανία την Οραντέα (19:00, LIVE Streaming από το κανάλι της FIBA στο youtube) για την 5η αγωνιστική. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ήδη προκριθεί στα playoffs, αφού παραμένει αήττητος έπειτα από τέσσερις αγώνες στον δεύτερο γύρο των ομίλων.

Λίγη ώρα μετά τον ΠΑΟΚ, για την ίδια διοργάνωση, το Μαρούσι αντιμετωπίζει στην Ισπανία την Σαραγόσα (21:00, LIVE Streaming από το κανάλι της FIBA στο youtube), θέλοντας τη νίκη προκειμένου να “αγκαλιάσει” την πρόκριση στα playoffs. Σε περίπτωση ήττας, η ομάδα των βορείων προαστίων θα θέλει να κρατήσει τη διαφορά κάτω από τους 9 πόντους με τους οποίους νίκησε στο ματς του πρώτου γύρου, ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ