Μετάβαση στο περιεχόμενο

Να καταργηθεί η ΔΕΑΒ μετά την απόφαση-σκάνδαλο για τα απίστευτα γεγονότα στο πάρκινγκ του γηπέδου της ΑΕΚ με θλιβερούς πρωταγωνιστές ανθρώπους του ΠΑΟΚ

Μετά από 40 χρόνια καριέρας στην αθλητική δημοσιογραφία οφείλω να ομολογήσω ότι για πρώτη φορά είδα τέτοιο σκηνικό  όπως αυτό στο πάρκινγκ του γηπέδου της ΑΕΚ με αρνητικούς πρωταγωνιστές ανθρώπους του ΠΑΟΚ. (δείτε εδώ)

Και ειδικά τους Λουτσέσκου, Κωνσταντινίδη, τον διερμηνέα του Ρουμάνου και τον Τάισον (!!!).

Κι εύλογο το ερώτημα. Πώς είναι δυνατόν η ΔΕΑΒ να επέβαλλε μόνο πρόστιμο όταν για ψύλλου πήδημα τιμωρεί τις ΠΑΕ να παίζουν χωρίς κόσμο; Στερείται λογικής και προκαλεί τον φίλαθλο κόσμο. Μιλάμε για καραμπινάτο σκάνδαλο.

Κατά τη γνώμη μου η ΔΕΑΒ πρέπει να καταργηθεί, γιατί αποδείχθηκε στην πράξη ότι προσφέρει κακές υπηρεσίες. Έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.

Σε αυτό που είδαμε όλοι από τις κάμερες του γηπέδου δεν είναι ότι πετάχτηκε απλά ένα αντικείμενο.

Ο προπονητής της μιας ομάδας κατέβηκε τραμπούκικα από το πούλμαν κι έπιασε από τον λαιμό νεαρό οπαδό της αντίπαλης ομάδας. Φοβερά πράγματα.

Σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσω την μεγάλη ευθύνη της ΑΕΚ να υπάρχουν τρία άτομα (ο πατέρας με τους δυο γιους) δίπλα από το πούλμαν και να δείχνουν βίντεο από τη φάση του Βαρέλα το 2018. Αυτό είναι αυτονόητο. Διότι αν είχαν τηρηθεί τα προφανή μέτρα, η αποστολή του ΠΑΟΚ θα έφευγε και δεν θα γινόταν το παραμικρό.

Όπως ήταν επιεικώς απαράδεκτη η στάση του πατέρα πρώτα προς τα ίδια του τα παιδιά. Ωραίο παράδειγμα τους έδωσε…

Και πάλι, όμως, ήταν αδιανόητα αυτά που έγιναν. Και σε βάρος του φιλάθλου και εναντίον αστυνομικών. Και γενικά ό,τι συνέβη που ήταν θλιβερά. Το ποδόσφαιρο γύρισε πολλά χρόνια πίσω.

Αρχικά όλοι είχαμε την εντύπωση ότι ΑΕΚτζήδες την έπεσαν στην αποστολή του ΠΑΟΚ με όλα όσα ακούσαμε με τη λήξη του αγώνα. Τελικά, συνέβη το αντίθετο.

Και μην συγκρίνουμε αυτό το γεγονός με τον Αλμέιδα που έπιασε από τον λαιμό τον αστυνομικό στην Τούμπα. Άλλη περίπτωση.

Ο Αργεντινός τιμωρήθηκε έστω με πρόστιμο, ζήτησε συγνώμη, δεν ήξερε την ιδιότητα του αστυνομικού με τα πολιτικά και γενικά δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα γραφής.

Για την ιστορία, τότε είχα γράψει ότι η ποινή στον τεχνικό της ΑΕΚ ήταν χάδι.

Αντίθετα με τον Λουτσέσκου που από το 2018 μιλάει συνεχώς για το κλεμμένο πρωτάθλημα της ΑΕΚ και ουσιαστικά υποκινεί βία.

Τα έχει καταφέρει έτσι που πλέον επικρατεί μίσος ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων. Ουδείς τον έχει σταματήσει και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ξημερώνει.

Κανονικά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να έχει αποβάλλει τον Ρουμάνο γιατί έδειξε ασέβεια στη χώρα που τρώει ψωμί.

Αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο, ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι η Ελλάδα θα κοπεί στη μέση. Δυστυχώς. Ο Ρουμάνος είναι πια κράτος εν κράτει στον ΠΑΟΚ.

Ο μόνος που μπορεί να τον φρενάρει είναι ο Ιβάν Σαββίδης.  Αρκεί, βέβαια, να το θέλει. Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση.

Και φυσικά ο ΠΑΟΚ να τιμωρηθεί παραδειγματικά από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τα όσα συνέβησαν.

Και προσωπικά όσοι ξέφυγαν από την αθλητική τους ιδιότητα, οι οποίοι πρώτα απ’ όλα πρόσβαλλαν τους ίδιους τους τους εαυτούς, αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Όπως και η ΑΕΚ στον βαθμό που της αναλογεί. Και στα αποδυτήρια με τον Ηλιόπουλο και στο πάρκινγκ που έχει την ευθύνη για τα άτομα που βρέθηκαν μια ανάσα από την αποστολή του ΠΑΟΚ.

Με την ατιμωρησία θα υπάρχει δεδικασμένο κι ο καθένας θα κάνει ό,τι γουστάρει. Θα βγάλουμε τα μάτια μας αν αυτό περάσει έτσι με ένα πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Η ζημιά που έχουν υποστεί ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Αρης, ακόμα και ο ΠΑΟΚ από κεκλεισμένων των θυρών ματς είναι πολύ μεγαλύτερη. Και άδικη.

Και για τις ομάδες και για τον κόσμο. Ειδικά αυτούς που έχουν πληρώσει εισιτήρια διαρκείας και όσους έχουν χάσει χρήματα από τα έξοδα μεταφοράς από πόλεις της επαρχίας και του εξωτερικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ