Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεντιλίμπαρ: «Στο β’ ημίχρονο παίξαμε με ένταση αλλά χωρίς μυαλό»

Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου τόσο στην κατάσταση του Τούρκου παίκτη όσο και στους λόγους που, κατά τη γνώμη του, οδήγησαν στην απώλεια βαθμών στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

Τι πιστεύετε ότι φταίει και ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει τους βαθμούς που θέλει στα τελευταία ματς; Επίσης, τι συνέβη στο σημερινό παιχνίδι που η ομάδα βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ;

Αυτό συμβαίνει γιατί παίζει και ο αντίπαλος, και αντιμετωπίζουμε έντεκα ικανούς παίκτες. Δεν έχουμε κερδίσει στα τελευταία ματς πρωταθλήματος και χάσαμε βαθμούς, όμως παραμένουμε σε μικρή απόσταση από τον πρώτο. Ακόμα και ο πρωτοπόρος δυσκολεύεται να νικήσει.

Οι αντίπαλοί μας είναι ποιοτικοί, και όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Πιστεύω πως ξεκινήσαμε καλά, αλλά μας έλειψε η ευστοχία. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνιστήκαμε με μεγάλη ένταση, ωστόσο μας κατέλαβε μια βιασύνη για τη νίκη, χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση.

Έχετε εντοπίσει κάποιο κοινό πρόβλημα στα ματς όπου χάθηκαν βαθμοί;

Στο σημερινό παιχνίδι δεν υπάρχει ομοιότητα με τα προηγούμενα, καθώς θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Πιστεύω ότι είχαμε ευκαιρίες για γκολ και, παρότι χρησιμοποιήσαμε ταχύτητα και εξυπνάδα, μας έλειψε η τελική προσπάθεια.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το σημερινό παιχνίδι με εκείνα όπου χάσαμε βαθμούς, γιατί εδώ ο αντίπαλος μας δυσκόλεψε ουσιαστικά. Πράγματι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές, παρά τις αλλαγές. Παρατηρούμε, επίσης, πως στην Ευρώπη η ομάδα βρίσκει πιο εύκολα το γκολ σε σχέση με την Ελλάδα.

Έχετε κάποια ενημέρωση για την κατάσταση του Γιαζίτζι;

Όπως είπαμε και πριν, ο αντίπαλος αμύνεται καλά, κι έτσι είναι δύσκολο να εξασφαλίσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Μπήκαμε δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο αντίπαλος σκόραρε με μια αντεπίθεση και με άλλες αντεπιθέσεις μας έβαλε σε δυσκολία.

Όταν ρισκάρουμε και πιέζουμε ψηλά, παίζουμε με το πάθος μας και όχι με το μυαλό μας, κάτι που δεν μας βοηθά πάντα απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Όσον αφορά τον Γιαζίτζι, μπορεί να είναι κάτι σοβαρό· θα περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ