Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μοναστηρλής: «Κίνητρο να δουλεύεις με τον Κοτάρσκι»

Ο Δημήτρης Μοναστηρλής μίλησε για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές υποχρεώσεις των «ασπρόμαυρων» με την ΑΕΚ και τη Βικτόρια Πλζεν, ενώ έκανε ξεχωριστή μνεία στην επιλογή του να γίνει τερματοφύλακας, αναφερόμενος στον πατέρα του, το πρότυπό του και τη συνεργασία του με τους Γίρι Παβλένκα και Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για κάθε αγώνα, εστιάζοντας σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δίνοντας πάντα τον καλύτερο μας εαυτό. Όλα τα παιδιά δίνουν το 100% των δυνάμεών τους, με στόχο να κερδίσουμε σε κάθε αναμέτρηση».

Σχετικά με τα δύο τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και τη Βικτόρια Πλζεν, ανέφερε:

«Σε αυτά τα παιχνίδια πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι καλύτερο. Η νίκη ήταν ο στόχος μας και είδαμε μια αντίδραση από την ομάδα, γεγονός που θεωρώ πολύ σημαντικό».

Όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να γίνει τερματοφύλακας, απάντησε:

«Από πολύ μικρή ηλικία ήξερα ότι ήθελα να γίνω τερματοφύλακας, καθώς και ο πατέρας μου ήταν τερματοφύλακας. Τον έβλεπα να έρχεται στο σπίτι με τα γάντια, τον θαύμαζα και έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω τα βήματά του, ξεκινώντας να παίζω γύρω στα 5-6 μου χρόνια. Μου αρέσει πολύ αυτή η θέση.

Ένας τερματοφύλακας μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα, είτε με μια απόκρουση είτε με κάτι που θα πει στους συμπαίκτες του. Φυσικά, η θέση έχει πολλή πίεση, αλλά αυτό είναι κάτι που μου αρέσει». Όσον αφορά το πρότυπό του, δήλωσε: «Μου αρέσει πολύ ο Κουρτουά».

Για τη συνεργασία του με τους Κοτάρσκι και Παβλένκα, ανέφερε:

«Τον Γίρι τον γνώρισα πρόσφατα, οπότε μπορώ να πω περισσότερα για τον Ντομ, τον οποίο γνωρίζω από τις ακαδημίες. Τον θαύμαζα από την αρχή, καθώς είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας. Είναι μεγάλο κίνητρο να προπονείσαι με τέτοιους παίκτες και να παρακολουθείς τι κάνουν. Και οι δύο είναι εξαιρετικά παιδιά και προσπαθούν να μας καθοδηγήσουν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

Σχετικά με τους Έλληνες τερματοφύλακες, σχολίασε:

«Τα τελευταία χρόνια γίνεται εξαιρετική δουλειά στις ακαδημίες. Υπάρχει πολύ ταλέντο και θεωρώ ότι πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες τερματοφύλακες».

Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, πρόσθεσε:

«Ξέρουμε ότι είναι μια καλή ομάδα και σίγουρα θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Εμείς επικεντρωνόμαστε πρώτα στον εαυτό μας, στη δική μας απόδοση και ο βασικός μας στόχος είναι η νίκη. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ