Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Με φόρα από την ευρωπαϊκή κούπα ο Ολυμπιακός – Το 3-5-2 μεταμόρφωσε τον ΠΑΟΚ – Για λύπηση αυτός ο Παναθηναϊκός

Πάλι καλά που καθάρισε ο Ολυμπιακός στη Σουηδία και ο ΠΑΟΚ πήρε τον βαθμό στο φινάλε και η Ελλάδα ανέβηκε στην 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ.

Κι απομένουν άλλα 14 ματς στις δύο διοργανώσεις για να διατηρήσουμε αυτή τη θέση η, και να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Να βάλει, βέβαια, και ο Παναθηναϊκός λίγο το χεράκι του…

Ο Ολυμπιακός έδειξε στο Μάλμε το αληθινό του πρόσωπο. Ουδεμία σχέση με την ομάδα που κόντεψε να χάσει από τον Λεβαδειακό.

Με το καλημέρα επέβαλλε τον ρυθμό του και ήταν καταιγιστικός επιθετικά. Λες κι έπαιζε στο σπίτι του. Είχε δοκάρι, χαμένο πέναλτι κι άλλες ευκαιρίες για να σημειώσει  και δεύτερο γκολ.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Μάλμε που κάπως κινήθηκε στην επανάληψη, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Είναι ολοφάνερο ότι η κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ έχει απογειώσει ψυχολογικά τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι δείχνουν ικανοί και αποφασισμένοι για μεγάλα πράγματα.

Ο ΠΑΟΚ είχε τα χάλια του στο πρώτο ημίχρονο με την Πλζεν και λογικά βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0.

Το σκηνικό άλλαξε μετά την είσοδο του Σβαμπ και του Μπάμπα. Ήρθε και η αποβολή του παίκτη της Πλζεν και ο ΠΑΟΚ τα έδωσε όλα και κατάφερε να πάρει τον βαθμό.

Αξιοσημείωτη είναι η αλλαγή σχηματισμού από τον Λουτσέσκου σε 3-5-2. Με Ζίβκοβιτς να έχει οπισθοχωρήσει από δεξιά και να παίζει στην ίδια πλευρά με τον πολύ καλό Ντεσπόντοφ και δύο φορ τους Τσάλοφ, Τισουντάλι.

Αν μη τι άλλο ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στις θέσεις 9 έως 24.  Η αποστολή του, βέβαια, είναι πολύ δύσκολη με τον έναν βαθμό που έχει σε τρία ματς, από τα οποία τα δύο ήταν στην Θεσσαλονίκη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά, αλλά μόλις δέχθηκε το πρώτο γκολ τα παράτησε. Αν η Τσέλσι δεν φρέναρε, ίσως τώρα να συζητούσαμε για μια πολύ βαριά ευρωπαϊκή ήττα των πράσινων.

Ο Αλόνσο επέλεξε να κρατήσει βασικούς παίκτες για το ματς με τον Αρη και η ομάδα του ήταν απροετοίμαστη για ένα τόσο δύσκολο αγώνα. Λες και οι Ουρουγουανός είχε ξεγράψει αυτό το παιχνίδι και είχε πετάξει λευκή πετσέτα.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν αποκαρδιωτική. Κι αυτό είναι που έχει ενοχλήσει τον κόσμο. Όχι η ήττα. Στο κάτω κάτω με την Τσέλσι έπαιζε. Αλλά σαν ομάδα ο Παναθηναϊκός ήταν αλλού κι αλλού. Να τη λυπάσαι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ