Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ – Τουρκία: Έκρηξη στις εγκαταστάσεις της Αεροπορικής Βιομηχανίας – Νεκροί και τραυματίες από τις επιθέσεις των δραστών

Συναγερμός σήμανε σήμερα (23.10.2024) στην Τουρκία, καθώς σημειώθηκε έκρηξη και ακούστηκαν πυροβολισμοί λίγο μετά τις 4 μ.μ στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην Άγκυρα.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, οι αρχές ασφαλείας έσπευσαν στην περιοχή, μετά την έκρηξη και τους πυροβολισμούς, ενώ το Associated Press έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτα ακούστηκε έκρηξη στην πύλη εισόδου των εγκαταστάσεων της Τουρκικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, που βρίσκεται στο προάστιο Καχραμάνκαζάν της Άγκυρας. Στη συνέχεια, ακούστηκαν πυροβολισμοί και δόθηκε εντολή στο προσωπικό να κατευθυνθεί στα καταφύγια, για λόγους ασφαλείας.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες και δήλωσε επίσης ότι στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες και ιατρικό προσωπικό, ενώ προτεραιότητα είναι η ασφάλεια χιλιάδων εργαζομένων. Για τον λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων της Χωροφυλακής και της αστυνομίας.

 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ήδη δημοσιευτεί νέα πλάνα από τους δράστες την στιγμή που πυροβολούν και μπαίνουν μέσα στο κτίριο της TUSAS. Οι δράστες φαίνεται ότι είναι τρεις, εκ των οποίων μια γυναίκα.

 

 

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του τουρκικού μέσου ενημέρωσης «Haberturk», η τρομοκρατική επίθεση έγινε κατά την διάρκεια αλλαγής βάρδιας και φαίνεται πως έγινε δεύτερη έκρηξη μέσα στις εγκαταστάσεις και ότι υπάρχουν όμηροι. Πλάνα από το τουρκικό κανάλι «Halk» δείχνουν ανθρώπους μέσα σε αίθουσα, όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση,

 

Στο σημείο έχουν σταλεί υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής. Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες, τα αίτια και τις συνθήκες της τρομοκρατικής επίθεσης. Ήδη, οι Δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας καταδίκασαν την επίθεση και εξέφρασαν συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώθηκαν.

 

Σε εικόνες που μεταδίδονται, φαίνεται πυκνός λευκός καπνός να υψώνεται μπροστά από την είσοδο του χώρου, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε κυρίως η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.

Ο αμυντικός τομέας, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αντιπροσώπευσε σχεδόν το 80% των εσόδων από τις εξαγωγές της χώρας και 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ