Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιστιοπλοΐα: Υποψήφιες για διεθνές βραβείο οι Κερκέζου-Γιαννούλη

Υποψήφιες για το βραβείο «Young World Sailor of the Year» είναι οι Ιακωβίνα Κερκέζου και Δανάη Γιαννούλη μετά από πρόταση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Πρόκειται για ένα βραβείο που θα απονεμηθεί για 1η φορά το 2024 για να τιμήσει τα επιτεύγματα της νέας γενιάς των ιστιοπλόων U21. Τα βραβεία θα απονεμηθούν τη βραδιά της 5ης Νοεμβρίου στη Σιγκαπούρη και οι ιστιοπλόοι που θα τιμηθούν θα επιλεγούν κατόπιν ψηφοφορίας στο https://www.sailing.org…/youngworldsailoroftheyear/.

Οι Ιακωβίνα Κερκέζου και Δανάη Γιαννούλη πρωταγωνίστησαν σε διεθνές επίπεδο στην κατηγορία 420. Βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου και οι πάντες αναγνωρίζουν το τεράστιο ταλέντο τους.

Αν μη τι άλλο είναι το μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας, όπως και τόσα άλλα παιδιά που έχουν ξεχωρίσει στις κατηγορίες της Ανάπτυξης και πλέον έχουν βάλει πλώρη στις Ολυμπιακές κατηγορίες.

Το ίδιο ισχύει για το χρυσό πλήρωμα του 420. Η Ι. Κερκέζου θα συνεχίσει στα 470 με τον Παναγιώτη Μυλωνά και η Δ. Γιαννούλη στα iQFOiL.

Η ΕΙΟ πρότεινε τα κορίτσια μας για το βραβείο λόγω των ανεπανάληπτων επιτυχιών τους τα δύο τελευταία χρόνια και την όλη παρουσία τους στην ιστιοπλοΐα.

Το 2023 οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας και το ευρωπαϊκό της Πολωνίας.

Το 2024 αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στη Βραζιλία και ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της World Sailing Youth.

Επίσης κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Junior της Θεσσαλονίκης και το ασημένιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης στην Σλοβενία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ