Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κεφαλογιάννη – Μάτσας: Η απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών – Σε ποια σημεία «χάνει» και σε ποια «κερδίζει» ο κάθε γονιός

Ως απόφαση win win θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κρίση του δικαστή που εξέτασε τις αιτήσεις για έκδοση προσωρινής διαταγής για την επιμέλεια των παιδιών του πρώην πια ζευγαριού Κεφαλογιάννη – Μάτσα. 

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η απόφαση που εκδόθηκε ορίζει ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη μπορεί να παραμείνει μαζί με τα δυο ανήλικά παιδιά της στην άλλοτε συζυγική κατοικία στο Ψυχικό και να έχει την αποκλειστική επιμέλεια αυτών όσον αφορά στον τόπο διαμονής τους.

Η υπουργός Τουρισμού ουσιαστικά μπόρεσε να κρατήσει τη χρήση της κοινής κατοικίας του ζευγαριού, όπου θα παραμείνει η ίδια με τα παιδιά της, αντίθετα ο πατέρας των παιδιών υποχρεούται να αποχωρήσει από την άλλοτε οικογενειακή εστία του Ψυχικού εντός τριών ημερών, όπως δηλαδή ζητούσε η πλευρά της κ. Κεφαλογιάννη.

Ο δικαστής έκανε δεκτό το σκέλος εκείνο της αίτησής της με το οποίο ζητούσε ο συνθέτης να αποχωρήσει από την άλλοτε οικογενειακή εστία. Έτσι, με την απόφαση απορρίφθηκε το αντίθετο αίτημα του Μίνωα Μάτσα για μετοίκηση της υπουργού Τουρισμού από το οικογενειακό σπίτι στο Ψυχικό στο πατρικό της σπίτι. Σύμφωνα με την απόφαση στην άλλοτε συζυγική κατοικία θα παραμείνει αποκλειστικά η υπουργός Τουρισμού με τα δύο παιδιά της.

Από την πλευρά του Μίνωα Μάτσα, ο συνθέτης κατάφερε να εξασφαλίσει τακτική επικοινωνία με τα παιδιά του τρεις φορές την εβδομάδα και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο αλλά και συνεπιμέλεια όσον αφορά στο μείζον ζήτημα της ανατροφής τους

Δηλαδή, του δόθηκε σε αυτή τη φάση το δικαίωμα να έχει λόγο σε θέματα που αφορούν στα σχολεία των παιδιών, στην υγεία τους, κ.ά. Κάτι που φέρεται να είχε προτάξει άλλωστε και ο ίδιος στο δικόγραφο της αίτησής του, επικαλούμενος τη νομοθεσία για τη συνεπιμέλεια αλλά και το συμφέρον των παιδιών του, στη ζωή των οποίων, όπως φέρεται να είπε στην κεκλεισμένων των θυρών δίκη, θα πρέπει και εκείνος να έχει λόγο. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του αυτό, καθώς αποφάσισε πως για τα θέματα ανατροφής των παιδιών θα αποφασίζουν από κοινού οι δυο γονείς τους.

Η κ. Κεφαλογιάννη, στην αίτησή της για έκδοση προσωρινής διαταγής, φέρεται να ζητούσε την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών, κάτι που τελικά δεν κέρδισε ολοκληρωτικά, αφού, σύμφωνα με την απόφαση, λόγο σε ζητήματα ανατροφής των παιδιών θα έχει και ο εν διαστάσει σύζυγός της.

Επιπλέον, ο Μίνως Μάτσας, σύμφωνα με την απόφαση, θα μπορεί να βλέπει τα παιδιά του τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τέταρτη και Παρασκευή κατά τις ώρες 5 – 8 το απόγευμα) όπως και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, οπότε και τα ανήλικα τέκνα θα μπορούν να διαμένουν μαζί του.

Επίσης, θα έχει προσωπική επικοινωνία με τα παιδιά του σε συγκεκριμένες ημέρες των εορτών και των καλοκαιρινών διακοπών, δηλαδή θα μπορεί να τα έχει μαζί του συγκεκριμένες ημέρες που έχει ορίσει το δικαστήριο.

Αντίθετα, για τα διαστήματα που δεν θα βλέπει τα παιδιά, δηλαδή δεν θα έχει προσωπική επικοινωνία μαζί τους, θα μπορεί να συνομιλεί με εκείνα είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά για μισή ώρα κάθε ημέρα σε χρόνο που θα συναποφασίζει με την εν διαστάσει σύζυγό του.

Το ίδιο ισχύει και για την Όλγα Κεφαλογιάννη όταν ο συνθέτης θα ασκεί το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας του με τα παιδιά. Δηλαδή, η πρώην υπουργός θα μπορεί να συνομιλεί με τα παιδιά της όταν εκείνα βρίσκονται με τον Μίνωα Μάτσα είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά για μισή ώρα κάθε ημέρα σε χρόνο που θα έχει συναποφασίσει με το συνθέτη.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδικαστούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το πρώην ζευγάρι για το θέμα της επιμέλειας των παιδιών τους, τον Φεβρουάριο του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ