Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρίτο πιο γερασμένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη το ελληνικό! (ΦΩΤΟ)

Όπως αποκαλύπτουν τελευταίες έρευνες του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου, το ελληνικό πρωτάθλημα δεν εμπιστεύεται… και τόσο τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη λίστα του CIES, η Super League 1 βρίσκεται στην τρίτη θέση των πιο γερασμένων πρωταθλημάτων πρώτης κατηγορίας στην Ευρώπη με μέσο όρο ηλικίας 28,2 έτη και παράλληλα καταλαμβάνει τη δέκατη θέση της ίδιας λίστας παγκοσμίως!

Στη Γηραιά Ήπειρο πάνω της βρίσκεται η Κύπρος με μέσο όρο ηλικίας 28,6 έτη και η Τουρκία με 28,3. Η πρωτιά παγκοσμίως ανήκει στην Κίνα που αγγίζει τον μέσο όρο ηλικίας των 30 χρόνων  για τους ποδοσφαιριστές της.

Το πιο νεανικό πρωτάθλημα παγκοσμίως έχει η Σλοβενία με 25 χρόνια μ.ο. στους παίκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί φέτος, με τις Ολλανδία (25,2), Φινλανδία (25,3), Βέλγιο (25,3) και Δανία (25,6) να ακολουθούν.

Στα επιμέρους τώρα της ελληνικής λίγκας, ο Ολυμπιακός αποτελεί την πιο νεανική ομάδα της με μέσο όρο ηλικίας 26,1 έτη, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης με 29,6 κατακτά την ακριβώς αντίθετη κορυφή. Αρκετά ψηλά βρίσκονται επίσης, Άρης (29,5), ΑΕΚ (29,1), Παναθηναϊκός (28,9) και ΠΑΟΚ (28,8).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ