Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Οι ευθύνες του Αταμάν για την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού -ειδικά αμυντικά- με Παρί και Ρεάλ

Σπάνια γράφω για το μπάσκετ και σήμερα θα το κάνω, διότι πραγματικά απορώ γιατί το 2024 ακόμα αποφεύγουμε να κάνουμε καλοπροαίρετη κριτική σε έναν προπονητή.

Κι ασφαλώς αναφέρομαι στον Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα του και όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο ότι ακόμα είναι νωρίς.

Ε, αυτό το ξέρουν και οι πέτρες. Και λίγο πολύ ισχύει για όλες τις ομάδες.

Αλλά τι σημαίνει; Ότι ο προπονητής δεν έχει τις ευθύνες του για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του; Υποτίθεται ότι έμαθε από τα περσινά. Γιατί πάλι τα ίδια;

Με την Παρί ο Παναθηναϊκός ήταν αλαζονικός κι αυτό πλήρωσε. Με τη Ρεάλ ο Αταμάν προσάρμοσε την άμυνά του στον Ταβάρες και την πάτησε από τα τρίποντα. Οι Ισπανοί πυροβολούσαν συνέχεια και οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτό; Δεν ξέρει ο Αταμάν την ποιότητα των παικτών της Ρεάλ; Τι έκανε να τους περιορίσει;

Η, πού είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης, ο Λορέντζο Μπράουν, όπως έγραφαν οι ρεπόρτερ των πράσινων; Εξαφανισμένος είναι. Το ίδιο και ο Σλούκας. Δεν βλέπεται.

Πού είναι ο Γκριγκόνις, ο Γκραντ, ο Μήτογλου και ο Γιουρτσεβέν;

Εγώ είδα πάλι τον Ναν να παλεύει μόνος του. Και πάλι καλά που βρέθηκε σε καλή βραδιά ο Ερνανγκόμεθ, ο Παπαπέτρου και ο Οσμάν.

Τιμητικά έπεσε ο Παναθηναϊκός στην Μαδρίτη. Κι ας ήταν χάλια στην άμυνα που οι παίκτες του ούτε καν φάουλ έκαναν…

Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα ανέβει, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται και να γράφονται.

Ο Αταμάν είναι πρωταθλητής Ευρώπης, οι πάντες του έχουν εμπιστοσύνη και καλά κάνουν, αλλά ίσως θα πρέπει να διαχειριστεί διαφορετικά συγκεκριμένους παίκτες που αποδεδειγμένα είναι σούπερ και μπορούν να ανεβάσουν στα ύψη την απόδοση της ομάδας.

Το τονίζω διότι, όπως στη ζωή έτσι και στον αθλητισμό, σε πολλές περιπτώσεις αν κάτι αρχίσει στραβά δύσκολα διορθώνεται.

Και θα είναι κρίμα να μην πιάσει ένα μεγάλο όνομα όπως έγινε πέρυσι, για παράδειγμα, με τον Βιλντόζα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ