Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το λένε και οι αριθμοί: Ελλαδάρα – ομαδάρα

Η Ελλάδα συνεχίζει την άπταιστη διαδρομή της στο Nations Leage, αφού μετά το 2-0 επί της Ιρλανδίας διατηρεί το απόλυτο νικών και έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ τα μπαράζ που οδηγούν στην 1η κατηγορία της διοργάνωσης.

Η ιστοσελίδα της UEFA ασχολήθηκε με την στατιστική απεικόνιση των παιχνιδιών της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα είναι πως μιλάμε για μία ομάδα που ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο και η οποία έχει ελαχιστοποιήσει τα λάθη της.

Το ποσοστό στις εύστοχες μεταβιβάσεις αγγίζει το 84,2% (1524 στις 1801), κάτι που δείχνει μία ομάδα που παίζει αυτοματοποιημένα και με μεγάλη σιγουριά.

Η Ελλάδα έχει μαζί με την Ρουμανία την καλύτερη διαφορά τερμάτων (9-1), ενώ ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος χρειάστηκε να κάνει μόλις τέσσερις αποκρούσεις, κάτι που δείχνει την αμυντική ασφάλεια.

Η κατοχή της Εθνικής έφτασε το 47%, έχει ανακτήσει 152 μπάλες (38 ανά παιχνίδι), έκανε 32 τάκλιν και 52 συνολικές προσπάθειες (18 στην εστία) σε 124 συνολικά επιθετικές προσπάθειες, ενώ κέρδισε 18 κόρνερ.

Όλα αυτά «μόλις» με 49 φάουλ κατά (άλλα τόσα υπέρ), 12 κίτρινες κάρτες και μία ανασταλτική συμπεριφορά που άγγιξε το τέλειο και στις τέσσερις πρώτες αναμετρήσεις του Nations League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ