Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η εθνική Νιγηρίας «κόλλησε» 16 ώρες στο αεροδρόμιο της Λιβύης δίχως νερό και τροφή – Απόφαση για μποϊκοτάζ!

Μια τρομερή ιστορία εκτυλίσσεται ανάμεσα σε Λιβύη και Νιγηρία, με την ποδοσφαιρική «βεντέτα» να είναι δεδομένη και να φουντώνει για τα καλά…

Οι Νιγηριανοί ποδοσφαιριστές φτάνοντας στη Λιβύη για να παίξουν το εκτός έδρας ματς με τους αντιπάλους τους στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, «κόλλησαν» για 16 ώρες στο αεροδρόμιο δίχως νερό ή φαγητό!

Μάλιστα, υπήρχε μονάχα ένα μίνι βαν που φυσικά δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει όλα τα μέλη της αποστολής της ομάδας.

Έπειτα απ’ αυτό η εθνική ομάδα της Νιγηρίας αποφάσισε να μην παίξει τον αυριανό αγώνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα απάνθρωπης μεταχείρισης από την άφιξή της στη χώρα!

Οι Νιγηριανοί διεθνείς βρίσκονται σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στη Λιβύη για περισσότερες από 16 ώρες μετά την προσγείωση της ναυλωμένη πτήσης τους την Κυριακή. Η πρεσβεία της Νιγηρίας δεν μπορεί να παρέμβει γιατί χρειάζεται άδεια από την κυβέρνηση της Λιβύης.

Επίσημη καταγγελία έχει σταλεί στη Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία της Αφρικής.

Ο αρχηγός Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ είπε ότι η ομάδα δεν θα παίξει τον αγώνα και δεν θα κάνει το τρίωρο ταξίδι με λεωφορείο εκεί όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας, για λόγους ασφαλείας:

«Ως αρχηγός της ομάδας και με την ομάδα αποφασίσαμε να ΜΗΝ παίξουμε αυτόν τον αγώνα», ανάρτησε στα social media. «Ας τους δώσουμε τους βαθμούς. Δεν θα συμφωνήσουμε να ταξιδέψουμε οδικώς εδώ, ακόμη και με ασφάλεια δεν είναι ασφαλές, μπορούμε μόνο να φανταστούμε πώς θα ήταν το ξενοδοχείο ή το φαγητό αν συνεχίζαμε».

Ο πρώην Νιγηριανός αστέρας Βίκτορ Ικπέμπα, ο οποίος συνόδευε την ομάδα, ζήτησε σκληρές κυρώσεις κατά της Λιβύης και υποστήριξε την απόφαση για μποϊκοτάζ  του αγώνα:

«Εάν η CAF κάνει τη δουλειά της, η Λιβύη θα πρέπει να αποκλειστεί από το διεθνές ποδόσφαιρο», είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

«Είναι μια χώρα υψηλού κινδύνου και πραγματικά αναρωτιέστε ποιος ενέκρινε τη Λιβύη να παίζει τους αγώνες της στην έδρα της. Έπαιξα για τη Νιγηρία για 10 χρόνια και δεν έχω ζήσει ποτέ αυτό που έζησα στη Λιβύη τις τελευταίες ώρες. Η ομάδα δεν είναι ασφαλής και όσοι ταξιδεύουμε μαζί της δεν είμαστε ασφαλείς. Ήμασταν κλειδωμένοι σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο για περισσότερες από 10 ώρες, σαν όμηροι» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ