Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νίκησαν για τον Τζορτζ – Μπακασέτας και Μάνταλος εδραίωσαν την Ελλάδα στην πρώτη θέση!

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στο Γουέμπλεϊ, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 2-0 της Ιρλανδίας στο κατάμεστο «Καραϊσκάκης», με γκολ του Μπακασέτα στο 48΄ και του Μάνταλου στις καθυστερήσεις (90’+2′). Έτσι, έκανε το «4 στα 4» στο Nations League και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου.

Η Εθνική Ελλάδας ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, αν και λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ. Στο 5΄, από λάθος της άμυνας, η μπάλα έφτασε στον Φέργκιουσον μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ρότα πρόλαβε να τον εμποδίσει, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να αστοχήσει.

Στη συνέχεια, η Ελλάδα ήταν καταιγιστική μέχρι το 30΄, αλλά το γκολ της το στέρησε ο Κέλεχερ, ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, που έκανε καθοριστικές επεμβάσεις.

Απέκρουσε μεγάλη ευκαιρία του Παυλίδη στο 11΄, ενώ στο 19΄ πραγματοποίησε διπλή απόκρουση σε σουτ του Μπακασέτα και του Παυλίδη, και στο 30΄ έσωσε ξανά σε προσπάθεια του Γιαννούλη. Η ορμή των διεθνών κοπίασε προσωρινά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ελλάδα άνοιξε το σκορ πριν προλάβουν οι Ιρλανδοί να αντιδράσουν. Στο 48΄, ο Μπακασέτας με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 και αμέσως αφιέρωσε το γκολ στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, υψώνοντας το μαύρο περιβραχιόνιο προς τον ουρανό.

Στη συνέχεια, η Ιρλανδία ανέλαβε την πρωτοβουλία, αναγκάζοντας την Εθνική σε οπισθοχώρηση. Στο 69΄, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε κεφαλιά του Τέιλορ, με τους Ιρλανδούς να γίνονται πιο απειλητικοί.

Παρά την έντονη πίεση, η Ελλάδα δεν επέτρεψε στους Ιρλανδούς να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες. Οι διεθνείς μας κατάφεραν να διαχειριστούν τον χρόνο και την κόπωση από το ματς στο Γουέμπλεϊ και στις καθυστερήσεις, μετά απ΄π σοβαρό λάθος του Κέλεχερ, ο Μάνταλος σφράγισε τη νίκη στο 90+2΄, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Σιώπης, Κουρμπέλης (82′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (72′ Ζαφείρης), Τζόλης (82′ Τσιμίκας), Μασούρας (65′ Πέλκας), Παυλίδης (72′ Δουβίκας).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κέλεχερ, Μπρέιντι, Σκέιλς, Κόλινς, Ο’Σέι, Κάλεν, Νάιτ (73′ Μολούμπι), Σμόντικς (73′ Τζόνστον), Πάροτ, Φέργκιουσον (57′ Τειλορ), Ογκμπένε (57′ Εμποσέλε).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ