Μετάβαση στο περιεχόμενο

Α1 Γυναικών: Συνέτριψε με 43 πόντους τον ΠΑΟΚ ο Αθηναϊκός – Έκαναν σεφτέ ο Ηρακλής και ο Πανσερραϊκός

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Α1 μπάσκετ Γυναικών πανηγύρισε ο Αθηναϊκός, ο οποίος όχι μόνο πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, αλλά συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με το απίθανο 105-62.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο η υπόθεση νίκης είχε ήδη κριθεί, με τις γηπεδούχες να προηγούνται με +23 (34-11), κάνοντας στη συνέχεια ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα. Εκπληκτική εμφάνιση από την Τζέσικα Σέπαρντ, με την Αμερικανίδα να ολοκληρώνει το ματς με 31 πόντους, 16 ριμπάουντ και 7 ασίστ, την ώρα όπου ο Αθηναϊκός είχε 60% ευστοχία στα εντός πεδιάς (41/68), ενώ ο «δικέφαλος του βορρά» μόλις 33% (23/69).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, ο Ηρακλής πέρασε από την Καλλιθέα και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν, επικρατώντας με 77-71 των Εσπερίδων. Ο «Γηραιός» που έφτασε μέχρι και το +18 στο πρώτο ημίχρονο, τα… χρειάστηκε στο φινάλε, όταν οι γηπεδούχες μείωσαν στον πόντο (69-70) στο 37′, ωστόσο, στο τέλος με ψυχραιμία και σωστές αποφάσεις κατάφερε και πήρε τη νίκη. Κορυφαία για τις νικήτριες ήταν η Γουέστμπρουκ με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ για τις Εσπερίδες ξεχώρισε η Τέιλορ με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε και Πανσερραϊκός, ο οποίος πήρε το «θρίλερ» με τον Αμύντα με σκορ 63-62. Από την πλευρά του, ο Παναθλητικός έκανε εύκολα το «2 στα 2» στη σεζόν, καθώς, μετά το επιβλητικό 99-71 επί του Ηρακλή στην πρεμιέρα, επικράτησε άνετα και του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 72-58.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ