Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πογέτ: «Σε χώρες σαν την Ελλάδα, όταν αλλάζει ο πρόεδρος της ΕΠΟ αλλάζει και ο προπονητής της Εθνικής»

Συνέντευξη στους Times παραχώρησε ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην Εθνική Ελλάδος, στην οποία ήταν προπονητής μέχρι και το ματς με τη Γεωργία, όπου η «Γαλανόλευκη» έχασε την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2024.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όταν τελείωσα με την Ελλάδα τον Μάρτιο, για να είμαι ειλικρινής, τον πρώτο ενάμιση μήνα περίμενα να με καλέσουν για νέο συμβόλαιο, γιατί η πρόοδος ήταν ξεκάθαρη και το φυσικό επακόλουθο ήταν να συνεχιστεί η συνεργασία μας. Αλλά η Ελλάδα είναι άλλη χώρα, με διαφορετική νοοτροπία και πάθος. Έγινε αλλαγή προεδρίας στην ομοσπονδία, και συνήθως σε αυτές τις χώρες, όταν υπάρχει νέος πρόεδρος, υπάρχει και νέος προπονητής. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η εμπειρία ήταν φανταστική. Δεν έχω μετανιώσει».

Για τη σχέση του με τους παίκτες:

«Έρχεσαι κοντά τους. Ακούγεται παράδοξο, γιατί σε επίπεδο συλλόγου έχεις τους παίκτες καθημερινά, αλλά δεν θα τους τηλεφωνούσες ποτέ το απόγευμα για να μιλήσεις. Στην εθνική ομάδα έχεις 30-40 παίκτες σε όλη την Ευρώπη και θέλεις να μάθεις τα πάντα για αυτούς, ώστε να διατηρείς επαφή. Ίσως είναι πιο φυσικό οι παίκτες να ανοίγονται περισσότερο στο τηλέφωνο.

Ταξίδεψα πολύ για να τους δω επίσης. Ήθελα να τους δω στο δικό τους περιβάλλον. Όπως ο ”Τσίμι” (σ.σ. Κώστας Τσιμίκας). Ήταν φανταστικός για μένα, 100% βασικός, αλλά περνούσε δύσκολα στη Λίβερπουλ γιατί δεν έπαιζε.

Πήγα να τον δω και πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κλοπ, που ήταν εξαιρετικός. Με άφησε να είμαι στην προπόνηση για να παρακολουθώ. Μου είπε να σταθώ μαζί του στο γήπεδο. Όταν του είπα «μπορώ να πάω να παρακολουθήσω από το πλάι;», μου απάντησε «όχι, μείνε εδώ». Ο «Τσίμι» είναι κορυφαίος παίκτης, που καταλαβαίνει ότι ανταγωνίζεται έναν πολύ καλό παίκτη και χαρακτήρα, όπως ο Άντι Ρόμπερτσον.

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτόν είναι ότι δεν πήρε τον εύκολο δρόμο. Δεν είπε «θα φύγω για να παίξω σε άλλη ομάδα». Είπε, «θα παλέψω για τη θέση μου και θα γίνω παίκτης της Λίβερπουλ». Αυτή η νοοτροπία τον ανέβασε σε υψηλό επίπεδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ