Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι πιθανότητες της Ελλάδας να βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ του 2026 (ΦΩΤΟ)

Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει θετικά στην League B του Nations League, παίρνοντας δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Στην πρεμιέρα η Εθνική επικράτησε με άνεση 3-0 της Φινλανδίας, ενώ στην δεύτερη νίκησε με 2-0 την Ιρλανδία στο Δουβλίνο.

Κάπως έτσι βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου σε ισοβαθμία με την Αγγλία, την οποία θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής. Η γαλανόλευκη λοιπόν θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για την έκπληξη, παίζοντας απέναντι στη φιναλίστ του περασμένου Euro.

Ωστόσο οι αγώνες του Nations League έχουν αντίκτυπο και στην κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026, το οποίο θα γίνει στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά.

Πιο αναλυτικά, η Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 22η θέση της κατάταξης των ευρωπαϊκών ομάδων, κάτι που σημαίνει ότι αν τελείωνε τώρα το Nations League, τότε θα βρισκόταν στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ.

Παρόλα αυτά η απόσταση της Εθνικής με τις υπόλοιπες ομάδες είναι μικρή, πράγμα που σημαίνει πως θέλει νίκες τουλάχιστον απέναντι στην Ιρλανδία και την Φινλανδία. Δύο ομάδες που είναι στη δική της δυναμική.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Football Meets Data η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει 77% πιθανότητες να είναι στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προκριματικών.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν βρίσκεται στο 2ο γκρουπ θα έχει πιο βατή κλήρωση, καθώς θα αποφύγει αρκετές «επικίνδυνες» ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 η Ελλάδα από τα πρώτα δύο γκρουπ είχε αντιπάλους την Ισπανία και την Σουηδία, ενώ στα προκριματικά για το Euro 2024 είχε την Γαλλία και την Ολλανδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ