Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: ΣΚΑΪ-Σπάθας συμφώνησαν κόντρα σε Αλαφούζο για το πέναλτι – «Δύο κόκκινες»

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής, με την οποία ζητάει πέναλτι στη φάση όπου η μπάλα χτυπάει στα χέρια του Παναγιώτη Ρέτσου.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας εξήγησε γιατί δεν υπάρχει παράβαση, ενώ ίδια άποψη εξέφρασαν τόσο η υπεύθυνη για θέματα διαιτησίας της εκπομπής στον ΣΚΑΪ, Ελένη Λαμπαδαρίου, όσο και ο Ηλίας Σπάθας στο MEGA.

Η Λαμπαδαρίου ανέφερε πως «ο παίκτης του Ολυμπιακού μπλόκαρε κατά λάθος τη μπάλα, επειδή αυτή δε μπορούσε να προσγειωθεί ανάμεσα στα πολλά σώματα» και χαρακτήρισε… γκρίζα τη φάση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Αν ρωτήσουμε 100 ανθρώπους, κάποιοι θα πουν ότι είναι πέναλτι και κάποιοι όχι».

Επί της ουσίας, η Λαμπαδαρίου συμφώνησε με τον Γερμανό ρέφερι και τον VARίστα, εκφράζοντας την άποψη πως ο Ρέτσος δεν είχε κάποια πρόθεση, είχε τα χέρια του σε φυσική θέση και «μπλόκαρε» την μπάλα, επειδή λόγω του σώματος του Τζούρισιτς και του Τζολάκη δεν γινόταν αυτή να πέσει στο έδαφος.

Το ίδιο ανέφερε στο MEGA και ο Ηλίας Σπάθας, ο οποίος σημείωσε: «Καταφέρνει ο Ρέτσος να παίξει την μπάλα με το κεφάλι, η μπάλα εγκλωβίστηκε μετά την κεφαλιά και αυτό αναφέρει και η UEFA στους κανόνες. Σε φυσιολογική θέση τα χέρια και δεν υπάρχει παράβαση».

Πάντως, στη συνέχεια τόνισε πως ο διαιτητής θα μπορούσε να αποβάλει στο 31’ με κόκκινη κάρτα τον Τσέριν για χτύπημα στο κεφάλι του Ροντινέι και στο 85’ τον Μλαντένοβιτς με δεύτερη κίτρινη για ένα μαρκάρισμα στον Κωστούλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ