Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο απίστευτος Γκαζανίγκα χάρισε το τρίποντο στην Χιρόνα

Η Χιρόνα φιλοξένησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 9η αγωνιστική της La Liga, με τους γηπεδούχους να έχουν ως απόλυτο ήρωα τον Πάουλο Γκαζανίγκα, ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι, συμβάλλοντας τα μέγιστα για να πάρει η ομάδα του μία τεράστια νίκη με σκορ 2-1.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε μοναδική ευκαιρία στο 28ο λεπτό κερδίζοντας πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπερενγκέρ, με τον Γκαζανίγκα όμως να αποκρούει άνετα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Την προσπάθεια αυτή του τερματοφύλακα της δεν άφησε ανεκμετάλλευτη η Χιρόνα, με τον Ασπρίγια να δοκιμάζει από μακριά το πόδι του και να δικαιώνεται πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ για το 1-0 στο 39ο λεπτό.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων δεν άργησε και στο 41ο λεπτό ο Σανσέτ πήρε την πάσα από τον μοιραίο Μπερενγκέρ και με ένα όμορφο πλασέ εντός περιοχής έκανε ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Βαλβέρδε είχε και πάλι την τύχη να κερδίσει ακόμη ένα πέναλτι, χωρίς όμως να καταφέρει να το εκμεταλλευτεί. Στο 58ο λεπτό ο Ινάκι Γουίλιαμς δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκαζανίγκα, με τον διαιτητή όμως να υποδεικνύει επανάληψη στην εκτέλεση.

Την μπάλα πήρε τότε ο Αντρέ Ερέρα, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να νικήσει τον μυθικό Αργεντινό που ήταν και πάλι εκεί για να σταματήσει το τρίτο συνολικά πέναλτι της αναμέτρησης.

Ότι δεν μπορούσε να καταφέρει η Μπιλμπάο, το πέτυχε σε μία στιγμή η Χιρόνα.

Στο 90+9’ οι γηπεδούχοι είχαν και αυτοί την ευκαιρία τους για μία εκτέλεση πέναλτι και σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους την εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον, ενώ ο Παρέδες άφησε την Αθλέτικ με 10 καθώς αποβλήθηκε αντικρίζοντας δύο κίτρινες σε ένα λεπτό. Ο Στουάνι ως γνήσιος «killer» την έστειλε στα δίχτυα του Παντίγια για να χαρίσει μία μυθική νίκη στην ομάδα του με 2-1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ