Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΟΦΗ με «χρυσό» γκολ του Φούντα έφυγε με το «διπλό» από τις Σέρρες

Σπουδαία νίκη σημείωσε ο ΟΦΗ, που επικράτησε του Πανσερραϊκού στις Σέρρες με 3-2 σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική της Super League. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μπρεσάν (8΄), Νους (26΄) και Φούντας (πεν. 89΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Μπετανκόρ (28΄) και Φαρές (45΄).

Οι Κρητικοί ξεκίνησαν δυναμικά και άνοιξαν το σκορ στο 8ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Νους, ο Μπρεσάν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκουγκεσασβίλι. Η πίεση του ΟΦΗ συνεχίστηκε, και στο 26΄ ο Νους διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Σαλσίδο.

Η αντίδραση του Πανσερραϊκού ήταν άμεση, με τον Μπετανκόρ να μειώνει σε 2-1 στο 28ο λεπτό, μετά από σέντρα του Φαρές και γύρισμα του Δεληγιαννίδη. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στο 45΄, ο Φαρές εκμεταλλεύτηκε λάθος του τερματοφύλακα Χριστογεώργου για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ συνέχισε να απειλεί, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Σενγκέλια (56΄) και Σαλσίδο (59΄). Στο 66΄, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Νους, ενώ στο 72΄ ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Αργεντινού μετά από κάθετη πάσα του Σαλσίδο.

Η καθοριστική φάση ήρθε στο 88ο λεπτό, όταν ο Νους κέρδισε πέναλτι από τον Ουαγκέ. Ο Φούντας εκτέλεσε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 στο 89΄, χαρίζοντας στον ΟΦΗ μια σημαντική εκτός έδρας νίκη.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (90΄ Χατζηστραβός), Μπέργκστρομ (81΄ Καρασαλίδης), Ντάβιντσον, Φάρες, Στάικος, Λιάσος (64΄ Ζελέν), Χαντάκιας (64΄ Ουαγκέ), Τέρζιτς (46΄ Ντέλετιτς), Τόμας, Μπετανκόρ.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς (73΄ Φούντας), Μπαΐνοβιτς, Καραχάλιος (73΄ Αποστολάκης), Νους, Σενγκέλια (+90΄ Σίλβα), Σαλσίδο (87΄ Γιουνγκ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ