Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με το… δεξί η ΑΕΚ στην Basket League

Δεύτερη σερί νίκη μέσα στη σεζόν για την ΑΕΚ, μετά την επικράτηση επί της Ραμάτ Γκαν στο BCL. Η Ένωση νίκησε με 70-59 τον Άρη μέσα στο Nick Galis Hall για την πρεμιέρα της Basket League, σε ένα ματς όπου οι άμυνες είχαν την τιμητική τους.

Η Βασίλισσα ανέβασε τον ρυθμό της στην τελευταία περίοδο, έπαιξε καλή άμυνα, πέτυχε σημαντικά σουτ και έφτασε στη νίκη.

Για τους νικητές, ο Κουζμίνσκας, που ανέλαβε δράση στο 4ο δεκάλεπτο, σημείωσε 12 πόντους, ο Χαμπ είχε 10, ενώ ο Μπράις μέτρησε 18 πόντους. Από την άλλη πλευρά, ο Γούντμπερι σημείωσε 15 πόντους και ο Ντε Τζούλιους είχε 17.

Ο δείκτης του σκορ κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις άμυνες να κυριαρχούν και τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να συνδεθούν με το καλάθι.

Ο Άρης είχε το προβάδισμα τις περισσότερες φορές, με την ΑΕΚ να μην έχει τις απαιτούμενες λύσεις στην επίθεση. Οι δύο ομάδες σούταραν με πολύ κακά ποσοστά, και το σκορ στο ημίχρονο ήταν επίσης χαμηλό, όπως αποδεικνύει το 29-26 των πρώτων 20 λεπτών.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και πήρε το προβάδισμα. Οι Μπράις και Χαμπ ηγήθηκαν στο σκοράρισμα, και η ομάδα του Σάκοτα έκλεισε την τρίτη περίοδο με +3.

Ο Ράικουαν Γκρέι άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του, και με δικό του καλάθι και φάουλ, αύξησε τη διαφορά στο +10 (42-52 στο 32′). Ο Κουζμίνσκας μπήκε στην εξίσωση, και η Ένωση “καθάρισε” με τη νίκη, ξεκινώντας τη νέα σεζόν στη Basket League με τον καλύτερο τρόπο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Μπανκς 2, Νόλεϊ 3 (7 ριμπάουντ), Ντε Τζούλιους 17 (4/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Γούντμπερι 15 (6 ριμπάουντ), Μαντζούκας 5, Άλκινς 3, Τολιόπουλος 7, Χατζηδάκης, Γκιουζέλης 1, Μποχωρίδης 2, Πουρλίδας, Ρόμπερτς 4

ΑΕΚ Betsson (Σάκοτα): Χαμπ 10 (2/7 τρίποντα), Νετζήπογλου 5, Κουζέλογλου 5, Γκόλντεν 4 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χέιλ 5 (0/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Γκρέι 9 (6 ριμπάουντ), Σκορδίλης, Καράμπελας, Φλιώνης 2, Μπράις 18 (1/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Φίλλιος, Κουζμίνσκας 12 (4 ριμπάουντ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ