Μετάβαση στο περιεχόμενο

Europa League: Γκέλα για την Γαλατά – Διπλό η Άντερλεχτ στην έδρα της Σοσιεδάδ

Η Γαλατά χωρίς τον Οσιμέν στην αποστολή της γκέλαρε στην Λετονία με την Ρίγας Σκόλα παραχωρώντας ισοπαλία (2-2), την ίδια στιγμή που η Άντερλεχτ επικρατούσε με ανατροπή στην χώρα των Βάσκων της Σοσιεδάδ με 1-2.

Στην Χώρα των Βάσκων, λοιπόν, η Σοσιεδάδ προηγήθηκε με 1-0 της Άντερλεχτ πολύ νωρίς. Μόλις στο 5′ ο Μάριν έκανε το 1-0, όμως οι Βέλγοι αφυπνίστηκαν. Ισοφάρισαν στο 28′ με τον Βάσκεζ για να έρθει στο 39′ ο Λεόνι να κάνει το 1-2 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς.

Την ίδια στιγμή η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Γαλατά τα έκανε… θάλασσα στο εκτός με την Ρίγας Σκόλα. Παρότι προηγήθηκε με 0-2 στο 38′ με γκολ των Μέρτενς και Γιουνούς Ακγκιούν, πήρε μόνο τον βαθμό. Οι Λετονοί μείωσαν στο 40′ με τον Ικαούνιεκς για να έρθει στο 55′ ο Οντισχάρια να γράψει το τελικό 2-2. Ένα αποτέλεσμα οδηγός για τον «δικέφαλο του Βορρά» ενόψει της 3ης αγωνιστικής, όπου παίζει με την Ρίγας.

Τη νίκη της βραδιάς πέτυχε η Λάτσιο στο «Ολίμπικο» όπου με τον Μανδά κάτω από τα δοκάρια της διέλυσε με 4-1 τη Νις, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κι έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Πέδρο (γκολ/ασίστ) και Καστεγιάνος (δύο γκολ).

Η Χοφενχάιμ «άνοιξε λογαριασμό» μετά το εκτός έδρας 1-1 της πρεμιέρας με τη Μίντιλαντ και με το 2-0 επί γερμανικού εδάφους απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου έφτασε στους 4 βαθμούς, έναντι κανενός της αποψινής της αντιπάλου. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Χλότσεκ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Ο Χρήστος Ζαφείρης ήρθε από τον πάγκο (στο 74′ αντικατέστησε τον Πρεμπσλ), στο τελικό 1-1 της Σλάβια Πράγας με τον Άγιαξ (αποβλήθηκε ο Μπάας στο 75′), με τις δύο ομάδες να μετρούν από μία νίκη και μία ισοπαλία και να ισοβαθμούν στους 4 βαθμούς στο ξεκίνημα της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ