Μετάβαση στο περιεχόμενο

Super League 2 – Βόρειος όμιλος: Συνεχίζει ακάθεκτη η ΑΕΛ – Πρώτη νίκη για Μακεδονικό, μοιρασιά στην Καβάλα

Το κυρίως πιάτο της 2ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου είχαμε σήμερα (29/9), με τα φαβορί να επιβεβαιώνονται. Η ΑΕΛ έκανε το 2/2 στο «AEL FC ARENA» και πάτησε κορυφή, κερδίζοντας εύκολα 3-0 τον Διαγόρα. Ο Μακεδονικός κέρδισε το τοπικό ντέρμπι με 1-0 επί του Καμπανιακού, ενώ στο «Ανθή Καραγιάννη», Καβάλα και Εθνικός μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Εύκολη επικράτηση 2/2 και κορυφή για την ΑΕΛ

Οι «βυσσινί» είχαν τον έλεγχο του πρώτου ημιχρόνου, με τους νησιώτες να μην μπορούν να προβάλλουν αντίσταση σε κανένα σημείο στα πρώτα 45 λεπτά. Μέχρι το πρώτο τέταρτο, η ομάδα του Βοσνιάδη είχε ήδη τρεις ευκαιρίες με τους Πασά, Μπαριέντος και Βαφέα να αστοχούν. Η πίεση της Θεσσαλικής ομάδας όμως συνεχίστηκε και εν τέλει απέδωσε καρπούς, όταν στο 24ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι έπειτα από ανατροπή του Νικόλη πάνω στον Κρητικό. Ο Πασάς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. 

Η ΑΕΛ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και μπήκε με την ίδια ορμή στην επανάληψη. Προειδοποίησε με σουτ του Πασά αλλά και με το δοκάρι του Στίνα στο επόμενο λεπτό, πριν κάνει το 2-0 στο 58ο λεπτό και πάλι με τον Πασά, ο οποίος εκτέλεσε δίχως να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Γαλάνη. 

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Ροδίτες, η ομάδα του Γράφα δέχτηκε και τρίτο τέρμα, αυτή τη φορά από τον Στίνα, όταν στο 63ο λεπτό ο Μολδαβός με πανέμορφο πλασέ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο δεξί παραθυράκι του Γαλάνη, τελειώνοντας την υπόθεση νίκη για την ομάδα του. 

Η μοναδική καλή φάση μέχρι το τέλος του αγώνα άνηκε στον Διαγόρα, με τον Σαπουντζή να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και η μπάλα να παίρνει φάλτσα και να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Περντρέου, με το σκορ να μένει στο 3-0 έως το τελευταίο σφύριγμα.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Βοσνιάδης): Περντρέου, Θ. Παπαγεωργίου, Βαφέας, Ηλιάδης, Κοσσονού, Μπαριέντος (75΄ Σγουρός), Γιαξής(46΄Παναγιωτίδης), Κρητικός (67΄ Κ.Παπαγεωργίου), Πασάς (67΄ Ακόστα), Μούργος (46΄ Μωραϊτης), Στίνα.

Διαγόρας (Γράφας): Γαλάνης, Νικόλης, Σταματούλλας, Δημόπουλος (44΄ Κατσουλίδης), Μανωλάκης, Σαπουντζής, Παπαδόπουλος (66′ Γαρουφαλιάς), Τσιαντούλας (66΄ Άντο), Μπρέγκου, Κοκκίνης, Λιούμης.

Μοιρασιά χωρίς γκολ για τους δύο νεοφώτιστους

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις για τις δύο νεοφώτιστες ομάδες, έπρεπε να συμπληρωθούν 28 λεπτά παιχνιδιού για να δούμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Οι «αργοναύτες», λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, απείλησαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου, το οποίο πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καραγκιόζη. Ξανά απειλητικοί οι γηπεδούχοι και νέα κλασσική ευκαιρία πέντε λεπτά αργότερα, όταν από γύρισμα του Ομπιόχα μέσα στην περιοχή, ο Κασέμι θα επιχειρήσει ένα πλασέ, με την την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι Καβαλιώτες έμειναν με παίκτη λιγότερο αφού ο Δημητριάδης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στο 63ο λεπτό, το φάουλ του Κριεμάντι από το ύψος της περιοχής του Αστρά θα περάσει κόρνερ που δε θα εκμεταλλευτεί η ομάδα του Γιώργου Κυριαζή, ενώ στο 66΄η κεφαλιά του Ομπιόχα θα περάσει μακριά από τα δοκάρια του Καραγκιόζη. Έτσι το 0-0 ήταν το τελικό σκορ δίνοντας από έναν βαθμό, τον παρθενικό για τους δύο νεοφώτιστους.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καβάλα (Καραμπετάκης): Αστράς, Τσαμούρης, Ίτσιος, Πάσαγκιτς, Δαλιανόπουλος, Δημητριάδης, Μέτσε (55΄Σπανουδάκης), Λέλεκας (55΄ Γαβριηλίδης), Κασέμι (46΄ Πόποβιτς), Ομπιόχα (76΄ Μάντιτς), Παπαδόπουλος (76΄ Γκέκας).

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Κυριαζής): Καραγκιόζης, Κόλα, Μακρυδάκης(60΄ Τουλίκας), Κλιγγόπουλος, Γιαλαμίδης(20΄Μιγιένγκα), Μπάλλας, Μπούζας(76΄Μπούζας), Φωκαϊδης, Σιατραβάνης (46΄ Κριεμάντι), Πανίδης (76΄ Τουλίκας Γ.), Νότας.

Πρώτη νίκη για τους πράσινους στο τοπικό ντέρμπι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα απειλώντας αρχικά στο 12′ με τον Κουϊρουκίδη, ενώ λίγο αργότερα με μαγική απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Παναγιωτούδη στο 14ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Από εκεί και πέρα, μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου οι κόκκινοι της Χαλάστρας πήραν τον έλεγχο του αγώνα χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του Κωτσόπουλου, ο οποίος πλάσαρε όμορφα, αλλά ο Ταλιχμανίδης επενέβη σωτήρια, κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του. Τελευταία φάση για το πρώτο μέρος, όταν ο Ραμίρεζ από πλεονεκτική θέση, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιακουμή. 

Στο δεύτερο μέρος, ο Καμπανιακός είχε υπέρ του τον αέρα, ο οποίος δυσκόλεψε σε πολλές περιπτώσεις τους παίκτες του Μακεδονικού. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι στο 56’ με συρτό σουτ του Ν. Καθάριου και στο 65’ με δυνατό σουτ του Κωτσόπουλου, ανάγκασαν τον Ταλιχμανίδη να διώξει την μπάλα με δυσκολία. Στο 86’ το σουτ του Ν. Καθάριου εκτός περιοχής, χτύπησε στον Διαμαντόπουλο και κατέληξε λίγο άουτ, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους και να δίνει την νίκη στην ομάδα του Στέλιου Μαλεζά.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Ταλιχμανίδης, Χασάνογλου, Πέδρο Λούκας, Σαραγιώτης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Ραμίρεζ(86΄ Παντεκίδης), Ζαφειράκης(54΄ Χάσεκ), Σιχαρουλασβίλι(70΄ Γιακουμάκης), Κουϊρουκίδης.

Καμπανιακός (Γεωργιάδης): Γιακουμής, Κολλαράς, Φροσύνης, Σέχου, Παπαστεριανός(81΄Διαμαντόπουλος), Γαρύφαλλος(46΄Ν.Καθάριος), Σαρβανίδης(74΄Παπακωνσταντίνου), Έππας, Πέττας, Ντουμάνης, Κωτσόπουλος.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 28/09

ΠΑΣ Γιάννινα – Ηρακλής-Φούρνοι Βενέτη 2-1

Κυριακή 29/09

Μακεδονικός – Καμπανιακός 1-0

ΑΕΛ – Διαγόρας 3-0

Καβάλα – Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 0-0

Δευτέρα 30/09

Νίκη Βόλου – ΠΑΟΚ Β (15:00)

Βαθμολογία

1. ΑΕΛ 6 βαθμοί

2. ΠΑΣ Γιάννινα 6 βαθμοί

3. Μακεδονικός 4 βαθμοί

4. Καμπανιακός 3 βαθμοί

5. ΠΑΟΚ Β 1 βαθμός *

6. Ηρακλής-Φούρνοι Βενέτη 1 βαθμός

7. Καβάλα 1 βαθμός

8. Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 1 βαθμός

9. Διαγόρας 1 βαθμός

10. Νίκη Βόλου 0 βαθμοί *

*Εκκρεμεί το αυριανό 30/09 Νίκη Βόλου – ΠΑΟΚ Β

Το πρόγραμμα της επόμενης -3ης- αγωνιστικής

05-06/10

Διαγόρας – Καμπανιακός

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – ΑΕΛ

ΠΑΟΚ Β – Μακεδονικός

Ηρακλής-Φούρνοι Βενέτη – Καβάλα

ΠΑΣ Γιάννινα – Νίκη Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ