Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλμέιδα: «Έχω μεγάλη εκτίμηση στον Αλόνσο – Τα ντέρμπι είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, μίλησε για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τη σημασία της νίκης και την επιθυμία του για τέτοιου είδους παιχνίδια, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Ντιέγκο Αλόνσο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμέιδα:

Κατ’ αρχάς, πώς πέρασε η εβδομάδα, από άποψη προπονήσεων, για την ΑΕΚ και πώς αισθάνεστε την ομάδα εν όψει ντέρμπι;

«Είχαμε μια πολύ καλή εβδομάδα δουλειάς. Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε το αυριανό παιχνίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα περιμένουμε να δούμε αν η ομάδα θα παίξει όπως θέλουμε».

Έρχεται, λοιπόν, το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για την ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τι σκέφτεστε;

«Πρώτα απ’ όλα, νιώθω ευγνωμοσύνη στον Θεό που μου επιτρέπει να ζω αυτές τις στιγμές. Για εμένα τα ντέρμπι είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου και τα ζω με αυτόν τον τρόπο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τον κόσμο, για τους ποδοσφαιριστές, για την ομάδα, και το πιο σημαντικό, για τους τρεις βαθμούς».

Τα προηγούμενα δύο χρόνια η ΑΕΚ τα πήγε εξαιρετικά στα ντέρμπι. Πόσο σημαντικά τα θεωρείτε για τη φετινή σεζόν;

«Τα ντέρμπι είναι πάντα σημαντικά. Το πρώτο που παρατηρώ είναι η χαρά του κόσμου. Ζω με αυτή την παράδοση στο ποδόσφαιρο. Σχετικά με τους βαθμούς, είναι σημαντικό να κερδίζεις τα ντέρμπι, αλλά δεν έχουν τόση σημασία αν χάνεις βαθμούς σε άλλα παιχνίδια, όπως έγινε την περσινή χρονιά. Οπότε, πρέπει να ακολουθούμε μια ισορροπημένη πορεία, και φυσικά, τα ντέρμπι είναι σημαντικά γιατί γράφονται στην ιστορία».

Πριν σας ρωτήσω για τον Παναθηναϊκό, θα ήθελα το σχόλιό σας για τον προπονητή του, Ντιέγκο Αλόνσο, δεδομένου ότι γνωρίζεστε προπονητικά.

«Τρέφω μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του. Το πέρασμά του από το Μεξικό ήταν πραγματικά θετικό. Έφτιαξε ομάδες με διακριτό στυλ παιχνιδιού και πέτυχε νίκες. Αυτό που ξεχωρίζω περισσότερο στον Αλόνσο είναι ο άνθρωπος, ο χαρακτήρας του. Τον αντιμετώπιζα στα γήπεδα και έχουμε πολλούς κοινούς φίλους. Χάρηκα όταν έμαθα ότι θα ερχόταν στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι θα ήταν αντίπαλός μου».

Η γνώμη σας για τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Είναι μια μεγάλη ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή. Παιχνίδι με παιχνίδι αφομοιώνουν το νέο στυλ παιχνιδιού. Όπως κι εμείς, έχουν εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Οπότε, θα είναι ένα σπουδαίο ντέρμπι».

Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ, για να πάρει τη νίκη;

«Το… φάρμακο της σίγουρης νίκης δεν υπάρχει. Πάντα προσπαθούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, να χρησιμοποιούμε τα δικά μας δυνατά στοιχεία και να είμαστε προσεκτικοί στα στοιχεία που ξεχωρίζουν το παιχνίδι του αντιπάλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ