Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεντιλίμπαρ: «Θα παίξουν οι πιο ξεκούραστοι και όσοι είναι στην καλύτερη κατάσταση»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πραγματοποίησε δηλώσεις ενόψει του παιχνιδιού του Ολυμπιακού κόντρα στον Ατρόμητο για την 6η αγωνιστική της Super League 1.

Ο Βάσκος τεχνικός αναφέρθηκε στην κατάσταση των ποδοσφαιριστών του λόγω της καταπόνησης από το ματς με τη Λιόν, τονίζοντας ότι θα αγωνιστούν την Κυριακή όσοι είναι ξεκούραστοι και βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Για το πόση ενέργεια υπάρχει μετά το ματς της Πέμπτης:

«Έχουμε 29 παίκτες, και αυτό σημαίνει ότι έχουμε επιλογές για το ματς της Κυριακής. Είναι αλήθεια ότι μέχρι και σήμερα οι παίκτες που έπαιξαν την Πέμπτη αισθάνονται κουρασμένοι από το ταξίδι και την κόπωση του αγώνα. Αν όμως τους ρωτήσετε, θα σας πουν όλοι ότι θέλουν να παίξουν. Το μάθημα που έχω μάθει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι πρέπει να βάζεις αυτούς που είναι πιο ξεκούραστοι και εκείνους που μπορούν πραγματικά να αποδώσουν καλύτερα».

Για το αν βλέπει τα τρία ματς που ακολουθούν ως μια σειρά αγώνων:

«Μαζί με το παιχνίδι της Πέμπτης, εγώ θα έλεγα ότι είναι τέσσερα ματς μέσα σε 10 μέρες. Δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε για αυτό, έχουμε πολλούς παίκτες στη διάθεσή μας και ξέραμε από την αρχή ότι το πρόγραμμα μας θα είναι έτσι.

Σίγουρα αυτή τη στιγμή κοιτάμε τον επόμενο αγώνα, χωρίς όμως να ξεχνάμε την κόπωση των ποδοσφαιριστών. Στο ματς της Κυριακής, τουλάχιστον, θα χρησιμοποιήσουμε τους πιο ξεκούραστους και αυτούς που βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Κάποιοι από αυτούς έπαιξαν στην Γαλλία και κάποιοι άλλοι δεν έπαιξαν καθόλου».

Για το ματς με τον Ατρόμητο:

«Έχουμε μελετήσει τον Ατρόμητο και ξέρουμε πολύ καλά πώς να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με καλούς παίκτες που θα κατέβει με όλα τα κίνητρα για να τα δώσει όλα. Όταν παίζουν απέναντι στον Ολυμπιακό, το κάνουν αυτό όλες οι ομάδες. Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να μπούμε με ανάλογη νοοτροπία: να τρέξουμε, να παλέψουμε για κάθε μπάλα και να ελέγξουμε το παιχνίδι. Αν δεν το κάνουμε αυτό και μπούμε με τη νοοτροπία ότι είμαστε καλύτεροι, ρισκάρουμε ακόμα και να χάσουμε».

Για το «αντίδοτο» στις κλειστές άμυνες:

«Νομίζω πως το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό μας έδειξε ότι όταν ο αντίπαλος παίζει κλειστά, τα πράγματα δυσκολεύουν. Ωστόσο, ενώ όλοι λένε ότι ήμασταν κακοί εκείνη τη μέρα, νομίζω ότι κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Όσα κάναμε ήταν αυτά που έπρεπε για να κερδίσουμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Τους πιέσαμε πολύ, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και με διάφορους τρόπους.

Προσπαθήσαμε να παίξουμε ψηλά και να πιέσουμε τον αντίπαλο. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα να αντέξει 90 λεπτά σε τέτοια πίεση. Σε εκείνο το ματς δεν ήμασταν αποτελεσματικοί, δεν τελειώσαμε καλά τις φάσεις και γι’ αυτό δεν κερδίσαμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε τις δεύτερες μπάλες, όπως κάναμε, να φέρνουμε συνεχώς τη μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου και να δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες. Όταν τα κάνεις αυτά, είναι πολύ δύσκολο να μην κερδίσεις ένα παιχνίδι.

Μπορεί να μην τελειώσεις καλά τις φάσεις, αλλά όταν πιέζεις μια ομάδα με την ένταση που πιέσαμε εμείς τον Παναιτωλικό, τότε οι πιθανότητες για να κερδίσεις είναι συντριπτικά υπέρ σου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ