Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύπελλο Ελλάδας: Η Κηφισιά «πέταξε» εκτός επόμενης φάσης την Λαμία

Τεράστια πρόκριση για την Κηφισιά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, απέναντι στην Λαμία, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν σε όλο το παιχνίδι και να επικρατούν με 1-0 μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάναλη.

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, όταν η κεφαλιά του Μάναλη απομακρύνθηκε από τον Ρατόν. Επτά λεπτά αργότερα, ο Φουρτάδο επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο ημίωρο, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ ωστόσο η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή. Δύο λεπτά αργότερα, μετά από σουτ του Έμπο έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της Λαμίας.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο ημίχρονο.

Με το καλημέρα της επανάληψης, στο 54ο λεπτό, σημειώθηκε μεγάλη φάση για την Κηφισιά. Ο Ρατόν απομάκρυνε με τα πόδια το σουτ του Μάναλη μέσα από τη μικρή περιοχή, έπειτα από ωραία κούρσα και γύρισμα του Παντελίδη από τα αριστερά.

Η Λαμία άρχισε να ισορροπεί στο παιχνίδι, με τον ρυθμό να πέφτει και το ματς να πηγαίνει ολοταχώς για 0-0. Ωστόσο, η Κηφισιά βρήκε τη λύση στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Στο 78ο λεπτό, κέρδισαν πέναλτι με τον Τετέι. Ο Μάναλης έστειλε την μπάλα στην αριστερή κάτω γωνία του Ρατόν, ο οποίος έπεσε στην άλλη πλευρά.

Το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους ήρθε στο 89′. Κόκκινη κάρτα στον Ρατόν, ο οποίος βγήκε πολύ μακριά από την εστία του και γκρέμισε τον Τετέι.

Το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος, δίνοντας μεγάλη πρόκριση στην Κηφισιά του Σεμπάστιαν Λέτο και βάζοντας στοπ στην πορεία της Λαμίας στο Κύπελλο.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Κηφισιά (Λέτο): Ξενόπουλος, Μαζουλουξής, Σόουζα, Σωτηράκος, Έμπο, Παυλάκης (64′ Σολόα), Σμπώκος (64′ Σιμόν), Σιλά, Παντελίδης (82′ Μίλερ), Κυριόπουλος (64′ Τετέ), Μάναλης.

Λαμία (Σατσιάς): Ρατόν, Γκοτζαμανίδης, Γιαννούτσος, Αντράντε, Σαραμαντάς, Σάντμπεργκ (46′ Ραντόνια), Μπίκοφ (61′ Νούνιες), Δοϊρανλής (61′ Αθανασακόπουλος) , Φουρτάδο, Σιμόνι, Ενρίκεζ (75′ Γκουιντό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ