Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το 1ο επιμορφωτικό σεμινάριο δικτύου ακαδημιών της ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

Με απόλυτη επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή και μια συνάντηση-έκπληξη πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του εκπαιδευτικού προγράμματος σε Σπάτα και Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

Το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ για τη σεζόν 2024-25 πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου 2024. Οι 22 συνεργαζόμενοι σύλλογοι συμμετείχαν μαζικά σε αυτή την πρώτη από τις τρεις ετήσιες συναντήσεις τους.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας έλαβαν χώρα στην OPAP ARENA, στον χώρο των συνεντεύξεων Τύπου. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της Γενικής Διευθύντριας της ΠΑΕ ΑΕΚ, κας Αγγελικής Αρκάδη, η οποία ανέλυσε τον ρόλο της OPAP ARENA στη βιωσιμότητα του συλλόγου μέσω της πολυεπίπεδης χρήσης και αξιοποίησής της.

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης της Α’ ομάδας και Αθλητικός Διευθυντής του Δικτύου, κ. Ηλίας Κυριακίδης, ενώ την οργανωτική μέριμνα ανέλαβε ο κ. Λεωνίδας Χατζημιχάλης.

Το σεμινάριο συνδύαζε θεωρία και πράξη, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Ξεχώρισε η διαδραστικότητα, με τους συμμετέχοντες να είναι πολύ ομιλητικοί και συμμετοχικοί, ειδικά κατά τις ελεύθερες συζητήσεις. Ο ενθουσιασμός τους ήταν έκδηλος, ενώ οι επαινετικές αναφορές για τη συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν ιδιαιτέρως τιμητικές για τους ανθρώπους της ομάδας.

Ο κ. Κυριακίδης άνοιξε το πρόγραμμα του Σαββάτου με την εισήγησή του με θέμα τον Ετήσιο Προγραμματισμό και τους Πυλώνες της Αγωνιστικής Περιόδου 2024-2025, αναλύοντας τους βασικούς άξονες στους οποίους πρέπει να επενδύσει κάθε συνεργαζόμενη ακαδημία, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες της κάθε ακαδημίας.

Ακολούθησε η εισήγηση της κας Αρκάδη, ενώ στη συνέχεια ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Δικτύου, κ. Στέλιος Ορφανίδης, παρουσίασε τον «Μακροχρόνιο Οδηγό / E-book», μια καινοτομία που περιλαμβάνει περισσότερα από 15 κεφάλαια (όπως ασκησιολόγια και δομές προπονήσεων) τα οποία θα συμπληρώνονται και θα ανανεώνονται συνεχώς.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος επισκέψεων στις συνεργαζόμενες ακαδημίες της Αττικής, και αναμένεται να ξεκινήσουν οι επισκέψεις στις ακαδημίες εκτός Αττικής.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, το σεμινάριο επικεντρώθηκε σε τεχνικά θέματα που αφορούν τη φυσική κατάσταση των νεαρών αθλητών. Έγιναν δύο παρουσιάσεις από τους γυμναστές της Ακαδημίας, Γιώργο Παπαλεοντίου (για τις ηλικίες έως Κ8 και Κ12) και Ιάσονα Ψαρρά (για τις ηλικίες έως Κ16). Χρησιμοποιήθηκαν παιδιά από τον Ερμή Άνω Λιοσίων, που γιορτάζει 10 χρόνια συνεργασίας με την ΑΕΚ, για να δοθεί μια πιο ρεαλιστική εικόνα της προπονητικής διαδικασίας.

Η κορυφαία στιγμή του σεμιναρίου ήταν η έκπληξη της συνάντησης των συνέδρων και των νεαρών αθλητών με τους Λιβάι Γκαρσία και Νόρντιν Άμραμπατ, που βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο το πρωί της Κυριακής. Ο Λιβάι είπε στους εκπροσώπους των ακαδημιών: «Είστε σε καλά χέρια στο Δίκτυό μας και λαμβάνετε τις σωστές πληροφορίες και φροντίδα. Το σημαντικότερο είναι τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα μετά την προπόνηση». Ο Νόρντιν πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό «τα παιδιά να παίζουν και να το απολαμβάνουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ