Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλμέιδα: «Ο στόχος είναι πάντα να κερδίζουμε – Έγινε μεγάλη προσπάθεια από το κλαμπ για Μαρσιάλ»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Άντονι Μαρσιάλ, ελπίζοντας να έχει τον Γάλλο επιθετικό στις προπονήσεις από την επόμενη εβδομάδα, ενώ μίλησε και για τις πολλές απουσίες που αντιμετωπίζει η Ένωση ενόψει της αναμέτρησης με την Καλλιθέα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Πριν από το παιχνίδι με τον Βόλο, με δεδομένες τις απουσίες, είχατε αναφέρει ότι το μόνο ζητούμενο ήταν η νίκη. Ισχύει το ίδιο και απέναντι στην Καλλιθέα, όπου θα έχετε πολλές απουσίες;

«Ο στόχος είναι πάντα να κερδίζουμε. Ανεξαρτήτως του αν έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους ή όχι, η νοοτροπία μας είναι να προσπαθούμε για τους τρεις βαθμούς».

Θα αντιμετωπίσετε μια ομάδα που προκάλεσε προβλήματα τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον Παναθηναϊκό. Πώς την αξιολογείτε;

«Είναι μια ομάδα που, αν και ανέβηκε φέτος, δίνει την εντύπωση ότι είναι στη μεγάλη κατηγορία εδώ και καιρό. Έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια ισχυρή ομάδα σε όλες τις γραμμές. Με ένα σύστημα που φαίνεται να γνωρίζουν πώς να το εφαρμόσουν. Αυτό δείχνει ότι έχουν έναν έξυπνο προπονητή και ποδοσφαιριστές που, αν και έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, εκμεταλλεύονται σχεδόν τέλεια τις δυνατότητές τους».

Μιλώντας νωρίτερα για τις απουσίες, δεν είναι ευχάριστη κατάσταση για έναν προπονητή. Είναι, όμως, ταυτόχρονα μια ευκαιρία για τους παίκτες που θα επιλέξετε να αγωνιστούν;

«Η αλήθεια είναι ότι κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που του δίνονται. Ο ανταγωνισμός γεννιέται μέσα από τις προπονήσεις. Υπήρξαν παίκτες που είχαν πρόβλημα φυσικής κατάστασης, άλλοι που είναι με ίωση. Και σε κάποιες θέσεις έχουμε δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές που τυχαίνει να μην είναι καλά ταυτόχρονα».

Ο Άντονι Μαρσιάλ είναι εδώ και λίγες ημέρες ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

«Όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα του ποδοσφαιριστή. Ελπίζουμε και περιμένουμε να προσαρμοστεί γρήγορα, κυρίως όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση. Έχει προπονηθεί μόνος του για αρκετό καιρό. Γίνονται κάποιες εξετάσεις για να δούμε σε ποιο επίπεδο βρίσκεται και πόσο μπορεί να φτάσει. Ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να τον δούμε στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα».

Μας έχετε πει ότι το ρόστερ είναι μεγάλο και ότι υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές. Το σκεπτικό της απόκτησης του Μαρσιάλ είναι ότι όταν προκύπτει μια τέτοια ευκαιρία για μια ελληνική ομάδα, δεν μπορεί να την αφήσει ανεκμετάλλευτη;

«Βρίσκεται στην ομάδα γιατί βρέθηκε τώρα αυτή η ευκαιρία. Υπήρξε μεγάλη προσπάθεια από τον σύλλογο για να τον φέρει. Σίγουρα, στη θέση που παίζει, θα βρούμε τρόπους να συνδυαστούν δύο ποδοσφαιριστές στην επίθεση. Αν και είναι πολλοί οι παίκτες σε κάποιες θέσεις, αυτοί είναι οι παίκτες που έχουμε και ξέρουν τους κανόνες».

Μια διευκρίνιση: εννοείτε ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε την ΑΕΚ κάποια στιγμή φέτος να παίζει με δύο επιθετικούς;

«Μπορεί να παίξουμε και με… τέσσερις! Ποτέ δεν ξέρεις!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ