Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεντιλίμπαρ: «Στόχος το πρωτάθλημα για τα 100 χρόνια»

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με στόχο την επιστροφή στις νίκες. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σε δηλώσεις ενόψει του αγώνα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος σε αυτή την ιστορική σεζόν των 100 χρόνων.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

«Προσεγγίζουμε αυτό το ματς με όλο τον σεβασμό προς την ομάδα του Άρη, αν και γνωρίζουμε ότι δεν έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι διαθέτει πολύ καλή ομάδα και φυσικά είναι ένα ματς που, όπως και τα υπόλοιπα, θέλουμε να κερδίσουμε!»

Για τις πολλές σέντρες με τον Παναιτωλικό:

«Δεν είναι κακό να κάνεις πολλές σέντρες, αλλά φυσικά μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα. Σε αυτό το ματς κάναμε περίπου 60 σέντρες, από τις οποίες οι 21 ήταν καλές. Το πρόβλημα δεν είναι η ποσότητα των σεντρών, αλλά το να μην είναι εύστοχες. Οι παίκτες που έπρεπε να γεμίσουν την περιοχή δεν ήταν όσο επιθετικοί θα θέλαμε.

Δεν ήταν, λοιπό, μόνο ο αριθμός των σεντρών που έφταιξε, αλλά και το έλλειμμα επιθετικότητας σε άλλους τομείς του παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν βελτιωμένοι, αν και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Παράλληλα, ο αντίπαλος δεν κατάφερε να περάσει το κέντρο του γηπέδου, κάτι που δείχνει ότι κάναμε κι εμείς κάτι καλά».

Για τους Γουίλιαν και Ολιβέιρα:

«Η ενσωμάτωση των Γουίλιαν και Ολιβέιρα είναι πολύ καλή και θα γίνεται όλο και καλύτερη. Χρειάζονται λίγο χρόνο, κάτι που είναι φυσιολογικό, αφού δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα στο 100%. Ο Γουίλιαν πέρασε τρεις μήνες χωρίς προπονήσεις, δεν ήταν σε καμία ομάδα για να προπονείται καθημερινά.

Θα χρειαστούν χρόνο, όμως η ποιότητά τους είναι προφανής και σύντομα θα μας προσφέρουν πολλά. Είναι διαφορετικοί παίκτες, εξαιρετικοί στον χειρισμό της μπάλας, και σύντομα θα δούμε όμορφα πράγματα από αυτούς».

Για τον Ανδρούτσο:

«Αποφασίσαμε μαζί με το επιτελείο μου ο Ανδρούτσος να προπονείται μαζί μας και όχι ατομικά. Πιστεύουμε πως αυτό θα του κάνει καλό. Προς το παρόν δεν υπάρχει πλάνο ώστε να αγωνιστεί, αλλά είναι πολύ καλύτερο για εκείνον να προπονείται με τους συμπαίκτες του για να αποκτήσει την κατάλληλη φόρμα και να νιώθει καλύτερα. Θέλουμε να είναι χαρούμενος στην ομάδα μας».

Για τον Ράκιτιτς και αν νιώθει πρέσβης του Ολυμπιακού:

«Είναι μαγικό και σπουδαίο για έναν σύλλογο να γιορτάζει τα 100 χρόνια της ιστορίας του. Είναι συγκλονιστικό για τον κόσμο του Ολυμπιακού και δεν είναι πολλοί οι σύλλογοι που έχουν γιορτάσει κάτι ανάλογο. Πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα καταφέρουμε, αλλά και για να πάμε μακριά στην Ευρώπη. Δεν σκεφτόμαστε βραχυπρόθεσμα, αλλά κοιτάζουμε το μέλλον.

Δεν θέλουμε να εστιάζουμε σε κακά αποτελέσματα ή σε ισοπαλίες. Φυσικά, δεν υπάρχει περιθώριο για να χάνουμε βαθμούς, αλλά πρέπει να προχωράμε νικηφόρα, γιατί ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Δεν έχει έρθει το τέλος του κόσμου αν δεν κερδίσουμε, καθώς οι στόχοι μας είναι μακροπρόθεσμοι. Με τον Ιβάν (Ράκιτιτς) συνεργαστήκαμε στο παρελθόν, είχαμε καλές και κακές στιγμές. Τον εκτιμώ και τον ευχαριστώ πολύ για τα λόγια του».

Για το αν αξίζει να ερωτηθεί για τη Λιόν:

«Όχι, πρώτα σκεφτόμαστε τον Άρη και μετά τη Λιόν!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ