Μετάβαση στο περιεχόμενο

Youth League: Ο 19χρονος Χρήστος Αλεξίου σκόραρε στη νίκη της Ίντερ με 4-2 επί της Σίτι

Το UEFA Youth League, που κατέκτησε πέρυσι η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, έχει και φέτος έντονο «ελληνικό» στοιχείο, καθώς στην πρεμιέρα της League Phase ξεχώρισε ένα μεγάλο ελληνικό ταλέντο.

Ο λόγος για τον 19χρονο αμυντικό Χρήστο Αλεξίου, αρχηγό της Ίντερ, ο οποίος ανήκει στους «μικρούς» των «νερατζούρι» από το 2022 μετά τη μεταγραφή του από τον Ατρόμητο. Ο Αλεξίου σημείωσε το τρίτο γκολ της ιταλικής ομάδας στο εντυπωσιακό 4-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία.

Οι «πολίτες» άνοιξαν το σκορ στο 2’ με τον Άλφα-Ρούπρεχτ, αλλά στη συνέχεια η Ίντερ κυριάρχησε. Στο 8’ ο Μπέρενμπρουχ ισοφάρισε σε 1-1, στο 15’ ο Λαβέλι με πέναλτι έδωσε προβάδισμα στους «νερατζούρι» και στο 17’ ο Έλληνας αμυντικός έκανε το 1-3. Η Σίτι μείωσε στο 48’ ξανά με τον Άλφα-Ρούπρεχτ, ενώ το τελικό 2-4 διαμόρφωσε ο Μπέρενμπρουχ στο 81’.

Ο Αλεξίου διανύει την τρίτη του σεζόν στην Ίντερ, έχοντας ενταχθεί το 2022 από τον Ατρόμητο. Το καλοκαίρι συμμετείχε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, γεγονός που δείχνει πως οι «νερατζούρι» ποντάρουν πολλά σε αυτόν, γι’ αυτό και ανανέωσαν το συμβόλαιό του έως το 2026.

Ο νεαρός αμυντικός υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής Νέων (U19) της Ελλάδας, της οποίας διετέλεσε αρχηγός στα τελευταία παιχνίδια της για την Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ