Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Αφεντικό» στο Λονδίνο ο Άρσεναλ

Η Άρσεναλ πέτυχε μια σημαντική νίκη στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου, επικρατώντας της Τότεναμ με 1-0, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Premier League.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα έδειξε αποφασισμένη να διεκδικήσει τον τίτλο φέτος, παίζοντας με πάθος και εξασφαλίζοντας τους τρεις βαθμούς. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε την άμυνα των «Σπερς» στο 64ο λεπτό, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κανονιέρηδες» έπαιξαν για πρώτη φορά από το 1986 στην έδρα της Τότεναμ με την εκτός έδρας φανέλα τους, μετά από αίτημα της ένωσης διαιτητών. Ο σύνδεσμος των Άγγλων διαιτητών ζήτησε αυτή την αλλαγή, καθώς η βασική εμφάνιση της Άρσεναλ περιέχει πολύ λευκό χρώμα, κάτι που θα μπορούσε να μπερδέψει τους διαιτητές λόγω της άσπρης φανέλας της Τότεναμ.

Έτσι, η Άρσεναλ αγωνίστηκε με τη μαύρη εκτός έδρας φανέλα της, κάτι που είχε να συμβεί σε ντέρμπι με την Τότεναμ από τη σεζόν 1985-1986.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε ότι και η Τότεναμ θα φορέσει τη δική της σκούρα εκτός έδρας εμφάνιση όταν θα παίξει στο «Έμιρεϊτς», τον Ιανουάριο του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ