Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόλλησαν στο μηδέν Λαμία και Καλλιθέα

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το Λαμία – Καλλιθέα, σ’ ένα ματς με κακό ρυθμό ρυθμό αλλά και τους φιλοξενούμενους πιο απειλητικούς (ακόμα μία φορά), έχοντας και δοκάρι στο 86′ με τον Βαλμπουενά.

Με εξαιρέσεις ελάχιστα μικρά διαστήματα, ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός στο πρώτο ημίχρονο.

Έπρεπε να περάσει το πρώτο δεκάλεπτο για να έρθουν οι πρώτες στιγμές. Μία για κάθε ομάδα, με το σουτ του Γκουίντο στο 12′ να κοντράρει, ενώ ο Κόστιτς έπεσε και μπλόκαρε σ’ εκείνο που έπιασε ο Μουτίνιο στα καπάκια (13′).

Με τη συμπλήρωσης μισής ώρας αγώνα, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές. Κάτι που αντικατοπτρίστηκε στις μαζεμένες ευκαιρίες με Μανθάτη (32′) και Ουλντρίκις (33′).

Το παιχνίδι σαν να είχε αρχίσει να αποκτά ρυθμό, γρήγορα όμως ξανάπεσε, ενώ την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι είχαν ισορροπήσει εκ νέου, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.

Δίχως αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Παρόμοια εικόνα με το σημαντικό μέρος του πρώτου, δεδομένου ότι το τέμπο παρέμενε χαμηλό και την Καλλιθέα να εμφανίζεται εκ νέου πιο απειλητική. Χαρακτηριστικές οι φάσεις με το πλασέ του Ντεμέτριους (59′) και το σουτ του Μουτίνιο (63′).

Το σκηνικό άλλαξε μετά και τις μαζεμένες αλλαγές για τις δύο ομάδες στο 69′ (ντεμπούτο του Ενρίκεζ για τη Λαμία, με τον νεαποκτηθέντα φορ μάλιστα να έχει γραμμένο στα ελληνικά το επίθετό του στη φανέλα). Κι αυτό διότι η Λαμία ήταν πλέον εκείνη που απειλούσε, με επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ, όπως στο 71′ με τους Ραντόνια-Ενρίκεζ και στο 76′ με την τρομερή προβολή του Μότοκ προ του Φουρτάδο, αλλά και ενδιάμεσα (72′) με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βλαχομήτρου.

Ο Κόστις απέκρουσε σε πρώτο χρόνο το σουτ που έπιασε εκτός περιοχής ο Τζάνι, με τον Βαλμπουενά να παίρνει το «ριμπάουντ», να σπάει στον Ντεμέτριους, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή από πλεονεκτικό σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ